Juniperus horizontalis 'Wiltonii'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een lage en kruipende jeneverbes met blauwgrijs naaldachtig blad. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een bodembedekker vormt. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm en een breedte van 2 meter. 'Wiltonii' is winterhard en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De blauwgrijze kleur van het blad zorgt voor een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed worden gebruikt als bodembedekker of als accentplant in rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een groenblijvende tuinplant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij het hele jaar door kleur en structuur biedt in de tuin.

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen in de winter. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Ja, de Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond, waardoor hij weinig water nodig heeft. Snoei is ook zelden nodig bij deze plant.

  De Juniperus horizontalis 'Wiltonii' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat zijn wortels zich goed kunnen verspreiden en de plant optimaal kan groeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht in de buurt staan, zodat de Juniperus horizontalis 'Wiltonii' voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het kan nog steeds goed groeien in de schaduw, maar zal waarschijnlijk minder compact en kleurrijk worden. Het is aan te bevelen om het in een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft weinig water nodig en moet alleen worden bewaterd als de grond droog aanvoelt. Gemiddeld is dit ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door.

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een conifeersoort die niet bekend staat om het lokken van vlinders en bijen.

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedselbronnen voor verschillende dieren, zoals vogels en insecten. De plant trekt ook nuttige bestuivers aan, wat bijdraagt aan de verspreiding van pollen en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus positief bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Juniperus horizontalis 'Wiltonii' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare en niet-eetbare planten om gezondheidsrisico's te vermijden. Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is bekend als een decoratieve plant in de tuin.

  Ja, vele coniferen hebben de eigenschap geluid te absorberen en kunnen dus helpen met het dempen van geluid in de tuin. Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een conifeer die daarom ook kan helpen met het verminderen van geluidsoverlast.

 • Juniperus horizontalis 'Wiltonii' kan het best gesnoeid worden in de lente of herfst. Snoei dode, zieke of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip indien nodig enkele takken terug om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Juniperus horizontalis 'Wiltonii' heeft weinig water nodig en verdraagt droge grond goed. Geef de plant alleen water als de grond echt droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant Juniperus horizontalis 'Wiltonii' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de grond te vochtig wordt.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Juniperus horizontalis 'Wiltonii' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met natte voeten. Deze bodembedekker gedijt goed in zanderige en kalkrijke grond.

  Voor Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, zoals bodembedekkende coniferen, is het aan te raden om in de winter een laag mulch aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te schermen met een speciale winterhoes of jutezak. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Trim de plant lichtjes in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken of bladeren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de plant op een goed doorlatende bodem staat om wortelrot te voorkomen.

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' heeft geen speciale bemesting nodig, omdat het een sterke en robuuste plant is. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch rondom de plant helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost. Houd een afstand van enkele centimeters tussen de mulch en de stam van de plant.

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' gedijt het beste in zure gronden met een pH tussen 4,5 en 6,5. Een te hoge pH kan leiden tot voedingsgebrek en moeilijke opname van voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last hebben van verschillende soorten insecten zoals bladluizen, spintmijten, en taxuskevers. Om ongedierte te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of natuurlijke vijanden worden ingezet zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  Juniperus horizontalis 'Wiltonii' is een lage en kruipende jeneverbes met blauwgrijs naaldachtig blad. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een bodembedekker vormt. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm en een breedte van 2 meter. 'Wiltonii' is winterhard en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De blauwgrijze kleur van het blad zorgt voor een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed worden gebruikt als bodembedekker of als accentplant in rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.