Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' is een groenblijvende dwergstruik die bekend staat om zijn goudgele tinten. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. 'Goldkissen' is geschikt voor zowel borders, rotstuinen als als bodembedekker. De plant wordt vaak gebruikt vanwege zijn opvallende kleur en aantrekkelijke textuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' is een perfecte keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die het hele jaar door interesse toevoegt aan hun buitenruimte.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude winters. Het is aan te raden om de plant te mulchen en bescherming te bieden tegen gure wind.

  Deze tuinplant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale aandacht. Hij gedijt goed in de meeste grondsoorten en heeft weinig water nodig. Snoei de plant indien nodig om zijn vorm te behouden.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' heeft een ruimte nodig van ongeveer 150 cm breed en 100 cm hoog. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met de groei van de plant en plant deze op een geschikte afstand van andere planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en gezondheid.

  Deze plant heeft slechts af en toe water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor deze plant.

  Ja, deze plant trekt geen vlinders en bijen aan omdat het een conifeer is zonder bloemen met nectar of stuifmeel.

  Het toevoegen van een variëteit aan planten in uw tuin is gunstig voor biodiversiteit, omdat het verschillende soorten insecten aantrekt. Door het bieden van schuilplaatsen en voedselbronnen draagt u bij aan het behoud van de natuurlijke balans in de tuin. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de behoeften van andere dieren, zoals vogels en kleine zoogdieren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond goed waterdoorlatend is om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft.

  Nee, de Juniperus x Pfitzeriana 'Goldkissen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke gouden kleur en vorm. Het consumeren van de plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, de Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' heeft een dichte groeiwijze en kan geluid absorberen, maar het is geen specifiek geluidsdempende plant. Het kan echter helpen om geluiden te dempen door zijn bladstructuur en groeiwijze.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Knip dode of zieke delen weg met een scherpe snoeischaar. Vermijd snoeien in de winter of herfst om beschadiging te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  De Tuinplanten "Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen'" gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem is ideaal voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro. Ook kan een beschermhoes of -doek worden gebruikt bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Snoei kan in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en ziekten.

  Je kunt deze plant bemesten met een organische meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor coniferen voor een optimale groei en gezondheid. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze plant te leggen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies voor organisch mulch materiaal zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' kan gevoelig zijn voor spint en bladluizen. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden, is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en snoeien van aangetaste delen ook helpen bij het beheersen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Juniperus x pfitzeriana 'Goldkissen' is een groenblijvende dwergstruik die bekend staat om zijn goudgele tinten. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. 'Goldkissen' is geschikt voor zowel borders, rotstuinen als als bodembedekker. De plant wordt vaak gebruikt vanwege zijn opvallende kleur en aantrekkelijke textuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.