Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' is een laagblijvende struik met een compacte groeiwijze en opvallende groenblijvende naalden. De plant heeft een bossige vorm en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in borders. De naalden hebben een blauwgroene kleur die in de winter nog intenser kan worden. 'Wilhelm Pfitzer' gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Het behoudt zijn groene kleur, zelfs in de wintermaanden, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin of landschap.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst en koude wind. Zorg voor een goede afwatering om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig onderhoud. Het is belangrijk om de plant slechts af en toe water te geven en af en toe te snoeien om de groei te bevorderen. Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden.

  Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' heeft veel ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte rondom de plant zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij andere beplanting om concurrentie om voedingsstoffen en water te voorkomen.

  De Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder uitbundig zijn en kan de plant minder compact en kleurrijk worden. Voor een optimale groei is voldoende zonlicht nodig.

  De Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant is niet bekend om vlinders of bijen aan te trekken. Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' staat voornamelijk bekend om zijn groenblijvende bladeren en zijn decoratieve vorm. Het is geen plant die specifiek gericht is op het lokken van bestuivende insecten.

  Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' kan bijdragen aan biodiversiteit door het bieden van beschutting en voedsel aan verschillende insecten en vogels. Daarnaast kan de plant helpen bij het bevorderen van een gezonde balans in de tuin door het aantrekken van nuttige dieren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan zo bijdragen aan een gevarieerde en levendige leefomgeving.

  De Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' bloeit niet.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei. Besproei de plant regelmatig met water in droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant helpt geluid te dempen dankzij zijn dichte groeiwijze en naaldachtige bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in de tuin. Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' wordt vaak gebruikt als haagplant om geluidsoverlast te verminderen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Snoei niet te diep in het oude hout, omdat de plant dan moeilijk zal herstellen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant te nat staat, want dit kan leiden tot problemen zoals bladvergeling.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur is, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. De plant kan goed groeien in zowel zure als neutrale bodems.

  De Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze tuinplant kan ook goed groeien in lichtzure, neutrale of alkalische bodems. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om zijn kleur en vorm te behouden.

  Voor een optimale winterbescherming is het aan te raden om de plant in de late herfst te mulchen met compost of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de planten bij strenge vorst af te dekken met een laag stro of jute. Zorg er ook voor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende vochtig blijft.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' heeft weinig tot geen bemesting nodig. Indien nodig kan in het voorjaar organische mest worden toegevoegd. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant is gevoelig voor spint en bladluizen. Deze plaaginsecten kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig te controleren en aangetaste bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juniperus x Pfitzeriana 'Wilhelm Pfitzer' is een laagblijvende struik met een compacte groeiwijze en opvallende groenblijvende naalden. De plant heeft een bossige vorm en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in borders. De naalden hebben een blauwgroene kleur die in de winter nog intenser kan worden. 'Wilhelm Pfitzer' gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.