Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' is een compact groeiende conifeer met een kegelvormige vorm. De naalden zijn goudgeel van kleur en behouden dit kleur gedurende het hele jaar. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Het is een sierlijke toevoeging aan de tuin en kan ook gebruikt worden als bodembedekker. Regelmatig snoeien helpt de vorm en compactheid van de plant te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het kleur en structuur biedt, zelfs in de wintermaanden. Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' vraagt weinig onderhoud en is daarom een populaire keuze voor tuinen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens langdurige vorstperiodes. Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Met een beetje snoeiwerk blijft hij mooi en gezond.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten en obstakels, zodat de Juniperus genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende zonlicht ontvangt om een gezonde groei te bevorderen. Te veel schaduw kan echter leiden tot langzamere groei en minder kleurrijke bladeren.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft weinig water nodig en moet ongeveer één keer per week in milde weersomstandigheden water krijgen. In warme, droge omgevingen kan het nodig zijn om de plant twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' is geen vlinder- en bijenlokkende plant. Het is een decoratieve conifeer die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie geelgroene bladeren en compacte groeiwijze. Het trekt dus geen vlinders en bijen aan.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' biedt schuilplaats aan vogels en kleine dieren. De plant kan ook helpen bij het stabiliseren van de bodem en het creëren van een gezonde omgeving voor andere planten. Het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders kan de biodiversiteit in de tuin vergroten.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een groenblijvende struik die het hele jaar door zijn goudgele kleur behoudt. Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' bloeit dus niet in bepaalde maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft weinig moeite met de volle zon.

  Nee, juniperus planten zijn niet eetbaar en kunnen schadelijk zijn als ze worden ingenomen. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren. Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie.

  Ja, Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege de dichtheid van de bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen, vooral rondom een tuin of terras. Echter, het effect zal niet zo sterk zijn als bij specifiek ontworpen geluidsdempende materialen.

 • De 'Pfitzeriana Aurea' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar om zijn vorm te behouden. Verwijder dode takken en knip terug naar een gezonde scheut. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren en de plant beschadigen.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad nat te maken om ziektes te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. De bodem mag licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te vertakken. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst, vooral als het een jonge plant betreft. Je kunt de plant beschermen door een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe snoeien om de vorm te behouden is voldoende. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Juniperus heeft weinig behoefte aan bemesting. Gebruik een langzaam werkende meststof in het voorjaar indien nodig. Let op dat de grond niet te vochtig is na het bemesten.

  Mulch is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het is belangrijk om een laag mulch rond de plant aan te brengen, maar niet tegen de stam. Mulch kan bestaan uit compost, houtsnippers of bladeren.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op spint en bladluis bij deze plant. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren. Eventueel kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Aurea' is een compact groeiende conifeer met een kegelvormige vorm. De naalden zijn goudgeel van kleur en behouden dit kleur gedurende het hele jaar. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Het is een sierlijke toevoeging aan de tuin en kan ook gebruikt worden als bodembedekker. Regelmatig snoeien helpt de vorm en compactheid van de plant te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.