Juniperus sabina

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus sabina, ook bekend als Savin-Juniper, is een groenblijvende struik die behoort tot de jeneverbesfamilie. De plant heeft schubvormige bladeren die een grijsgroene kleur hebben en kleine blauwzwarte bessen produceert. Juniperus sabina groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft weinig water nodig. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en droge omstandigheden. Vanwege zijn compacte en bossige groeiwijze wordt Juniperus sabina vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Het is een perfecte keuze voor tuinen die het hele jaar door groen willen blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. In strenge winters kan bescherming tegen vorst nodig zijn. Zorg voor een goede afwatering om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en winterharde plant die goed tegen droogte kan. Snoeien is af en toe nodig om de vorm te behouden.

  Juniperus sabina heeft gemiddeld een ruimte nodig van 1,5 tot 2 meter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven aan de plant, zodat deze zich goed kan ontwikkelen en kan groeien. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke omvang van de plant.

  Nee, de plant groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder mooi uitgroeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten.

  Juniperus sabina heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De Juniperus sabina plant trekt geen vlinders en bijen aan. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve bladeren en is voornamelijk een siervariant in de tuin. Juniperus sabina behoort tot de groep van coniferen en heeft een specifieke uitstraling in de tuin.

  Juniperus sabina draagt bij aan de biodiversiteit door een divers ecosysteem te ondersteunen en te voorzien van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het kan helpen bij het behouden van een gezonde en evenwichtige natuurlijke omgeving. Het trekt ook verschillende soorten insecten aan die essentieel zijn voor de bestuiving en verspreiding van zaden.

  Juniperus sabina bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Juniperus sabina is geschikt voor de tuin en kan dus prima in de volle zon geplaatst worden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Nee, de plant is niet geluidsdempend.

 • Deze plant dient te worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voor- of najaar om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Juniperus sabina heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Geef de plant pas water als de grond volledig is opgedroogd. Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, maar ook niet helemaal uitdroogt.

  Juniperus sabina gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Deze plant heeft een voorkeur voor droge, goed doorlatende bodems en kan slecht tegen wateroverlast. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten om een goede groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Juniperus sabina gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou. Dit kan door de plant af te dekken met een laag stro of mulch. Daarnaast is het aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met een speciale winterhoes.

  Juniperus sabina heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Snoeien kan in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Water geven is alleen nodig tijdens langdurige droogte.

  Juniperus sabina heeft behoefte aan meststof die specifiek is samengesteld voor sierconiferen. Gebruik bij voorkeur een langzaam werkende organische meststof in het voorjaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch is geschikt voor Tuinplanten en kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rond de planten, maar vermijd contact met de stammen om rotting te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, boomschors, of compost.

  Juniperus sabina gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen of compost. Houd de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7 voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je het beste regelmatig controleren op insecten zoals bladluizen en spint. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, kunnen helpen bij het bestrijden van ongewenste insecten. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Juniperus sabina, ook bekend als Savin-Juniper, is een groenblijvende struik die behoort tot de jeneverbesfamilie. De plant heeft schubvormige bladeren die een grijsgroene kleur hebben en kleine blauwzwarte bessen produceert. Juniperus sabina groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft weinig water nodig. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en droge omstandigheden. Vanwege zijn compacte en bossige groeiwijze wordt Juniperus sabina vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.