Juniperus squamata 'Blue Swede'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus squamata 'Blue Swede' is een struikvormige jeneverbes met opvallend blauw-grijs naaldachtig blad. Deze plant groeit compact en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het blad van de 'Blue Swede' heeft een aangename geur wanneer er aan geroken wordt. Deze jeneverbes is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Juniperus squamata 'Blue Swede' is een mooie toevoeging aan een rotstuin, heidetuin of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen hebben.

  De Juniperus squamata 'Blue Swede' is winterhard tot -20°C.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in de zon. Regelmatig snoeien is wel belangrijk voor een gezonde groei.

  Juniperus squamata 'Blue Swede' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. De plant heeft een breedte van ongeveer 2 meter en kan tot 1 meter hoog worden. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  De Juniperus squamata 'Blue Swede' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd.

  Tuinplanten zoals Juniperus squamata 'Blue Swede' hebben meestal maar 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voordat je water geeft. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen.

  Juniperus squamata 'Blue Swede' is geen vlinder- of bijenlokkende plant.

  Juniperus squamata 'Blue Swede' is een goede plant voor biodiversiteit, omdat het zorgt voor schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten, vogels en kleine dieren. De bessen van deze plant worden vaak gegeten door vogels, wat bijdraagt aan de verspreiding van zaden en het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Juniperus squamata 'Blue Swede' draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin en kan een waardevolle toevoeging zijn voor het ecosysteem.

  De Juniperus squamata 'Blue Swede' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Ja, Juniperus squamata 'Blue Swede' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Juniperus squamata 'Blue Swede' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de planten in de tuin te identificeren voordat ze worden gegeten.

  Ja, deze plant heeft een dichte groeiwijze en kan geluid enigszins dempen dankzij zijn bladeren en takken. Echter zal het geluidsdempend effect relatief beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen of beplanting. Over het algemeen zullen grotere, dichter beplante hagen betere geluidsdempende eigenschappen hebben.

 • De Juniperus squamata 'Blue Swede' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en behoud een natuurlijke vorm. Snoei niet te diep in het oude hout om kaalheid te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef bij voorkeur 's ochtends water zodat de plant voldoende tijd heeft om droog te worden voordat de nacht valt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  De Juniperus squamata 'Blue Swede' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor coniferen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. Zure, neutrale of alkalische bodems zijn geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Juniperus squamata 'Blue Swede' staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur kalkhoudend. Deze tuinplant gedijt goed in een beschutte standplaats.

  Juniperus squamata 'Blue Swede' heeft in de winter geen specifieke bescherming nodig. Deze tuinplant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven tijdens de wintermaanden, om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Snoei eens in de zoveel tijd om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken.

  Het is belangrijk om Juniperus squamata 'Blue Swede' in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor coniferen. Gebruik een meststof met een laag stikstofgehalte om verbranding van de wortels te voorkomen. Geef de plant niet te veel mest, dit kan schade veroorzaken.

  Het is raadzaam om een mulchlaag rond de plant aan te brengen om het vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en goed te groeien. Kies bij voorkeur organisch materiaal, zoals boomschors of compost, als mulch.

  Juniperus squamata 'Blue Swede' gedijt het best in een bodem met een zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,5 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op spint, bladluizen en wolluis. Indien nodig kunnen deze plaaginsecten bestreden worden met natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Juniperus squamata 'Blue Swede' is een struikvormige jeneverbes met opvallend blauw-grijs naaldachtig blad. Deze plant groeit compact en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het blad van de 'Blue Swede' heeft een aangename geur wanneer er aan geroken wordt. Deze jeneverbes is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Juniperus squamata 'Blue Swede' is een mooie toevoeging aan een rotstuin, heidetuin of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.