Juniperus squamata 'Holger'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus squamata 'Holger' is een langzaam groeiende dwergjeneverbes met zilverblauwe naalden die in de winter paars kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50 centimeter en een breedte van 1 meter. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die het goed doet in rotstuinen, borders of als bodembedekker. 'Holger' gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en behoeft weinig onderhoud. Deze jeneverbes voegt structuur en kleur toe aan de tuin en is een mooie aanvulling op een rotstuin of een mediterrane tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur in de tuin, zelfs in de winter. Juniperus squamata 'Holger' heeft een mooie groene kleur.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Juniperus squamata 'Holger' kan het beste geplant worden op een beschutte plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals Juniperus squamata 'Holger' zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water en snoei nodig en gedijen goed in de meeste bodemsoorten. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging vereist.

  De Juniperus squamata 'Holger' heeft ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten zodat de Juniperus squamata 'Holger' voldoende zonlicht en lucht krijgt. Een ruimte van ongeveer 1 tot 1,5 meter in diameter is ideaal voor deze plantensoort.

  De Juniperus squamata 'Holger' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk langzamer zijn en kunnen de naalden minder kleurrijk worden. Het is aan te raden om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Juniperus squamata 'Holger' heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar dit kan afhankelijk zijn van de bodem en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden zonder dat de wortels te nat worden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant lokt vlinders en bijen met zijn bloemen. Het is dus een goede keuze als je wilt bijdragen aan het behoud van deze insecten in je tuin.

  Ja, Juniperus squamata 'Holger' is een aantrekkelijke plant voor vogels, omdat ze graag nesten maken in de dichte takken. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor insecten en kleine zoogdieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Tot slot draagt de plant bij aan de diversiteit van planten in de tuin, wat weer aantrekkelijk is voor verschillende diersoorten.

  Juniperus squamata 'Holger' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal zo'n 2 tot 3 weken.

  Ja, Juniperus planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en verdragen hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Juniperus planten gedijen het best in goed doorlatende grond.

  Nee, de Juniperus squamata 'Holger' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de aantrekkelijke blauwgrijze kleur. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Juniperus squamata 'Holger' plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte groei en de structuur van de naalden. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen, vooral in een tuinomgeving.

 • Juniperus squamata 'Holger' dient in het voorjaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de plant lichtjes in model. Vermijd zware snoei, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant constant in natte grond staat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Juniperus squamata 'Holger' prefereert goed doorlatende bodem met een neutrale tot lichtzure pH. Het gedijt het beste in vruchtbare grond met voldoende vocht, maar met een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor optimale groei.

  De Juniperus squamata 'Holger' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant kan goed tegen droogte en verdraagt lichte vorst. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten hebben meestal geen winterbescherming nodig, maar als de winter erg streng is, kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of een ademend materiaal. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant tijdens de winter regelmatig te controleren op schade door vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde uitstraling.

  Juniperus squamata 'Holger' heeft een lichte bemesting nodig in het voorjaar. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor coniferen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

  Mulchen is geen vereiste voor Tuinplanten, maar kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan het beste worden toegepast in het voorjaar, nadat de grond is opgewarmd. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De Juniperus squamata 'Holger' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en te corrigeren indien nodig.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten, zoals Juniperus squamata 'Holger', kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het gezond houden van de plant door voldoende water en voeding te geven. Indien nodig kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte inzetten of biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere organismen in de tuin.

 • Omschrijving

  Juniperus squamata 'Holger' is een langzaam groeiende dwergjeneverbes met zilverblauwe naalden die in de winter paars kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50 centimeter en een breedte van 1 meter. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die het goed doet in rotstuinen, borders of als bodembedekker. 'Holger' gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en behoeft weinig onderhoud. Deze jeneverbes voegt structuur en kleur toe aan de tuin en is een mooie aanvulling op een rotstuin of een mediterrane tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.