Juniperus pingii 'Loderi'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus pingii 'Loderi' is een langzaam groeiende conifeer met een piramidale vorm die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 4 tot 5 meter kan bereiken. De plant heeft opvallende blauwgroene naalden die in bundels bij elkaar staan. In de winter kleuren de naalden vaak paarsachtig. Juniperus pingii 'Loderi' is winterhard en kan goed tegen droge en zanderige grond. Het is een mooie toevoeging aan een tuin als solitaire plant of als haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus pingii 'Loderi' is groenblijvend. Deze Tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij ook in de winter zijn groene uitstraling behoudt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Tuinplanten hebben over het algemeen een goede winterhardheid.

  Juniperus pingii 'Loderi' is een makkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder is het aan te raden om de plant af en toe te snoeien om de vorm en grootte te behouden.

  Juniperus pingii 'Loderi' heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen, dus plant hem op een plek waar hij de ruimte heeft om uit te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten om concurrentie te voorkomen en zijn groei niet te belemmeren. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden en de gezondheid te bevorderen.

  Juniperus pingii 'Loderi' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant vertragen en kan de vorm minder compact worden. Zorg daarom voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is. Over het algemeen heeft hij ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgeving en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen of te laten verzadigen.

  Juniperus pingii 'Loderi' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is geen nectar- of pollenrijke plant. Het is vooral een decoratieve toevoeging aan de tuin.

  Planten die behoren tot de Juniperus-familie zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze schuilplaatsen en voedsel bieden voor vogels en insecten. Juniperus planten dragen bij aan een gezonde ecologische omgeving in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Juniperus pingii 'Loderi' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft hier zelfs voorkeur voor. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral in warme periodes.

  Nee, de Juniperus pingii 'Loderi' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet geschikt is voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de Juniperus pingii 'Loderi' heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen absorberen en helpt om geluid te dempen in de omgeving waar hij groeit. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of in de directe omgeving van de plant. Juniperus pingii 'Loderi' is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving.

 • De Tuinplant Juniperus pingii 'Loderi' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, zodat de plant voldoende bladeren overhoudt om gezond te blijven.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant geen water te geven als de grond nog vochtig is van de vorige keer.

  Tuinplanten zoals "Juniperus pingii 'Loderi'" hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar in verse potgrond.

  De Tuinplanten hebben de voorkeur voor goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Ze gedijen goed in een bodem van matige vruchtbaarheid en kunnen slecht tegen wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op drainage om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes. Ook is het belangrijk om de plant in de wintermaanden niet te veel water te geven. Houd de plant tijdens koude periodes goed in de gaten en neem indien nodig extra maatregelen om de plant te beschermen.

  De plant vereist weinig onderhoud, enkel regelmatig water geven tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken en vorm snoei indien nodig in het voorjaar. Voeg organische mulch toe rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

  Juniperus pingii 'Loderi' heeft over het algemeen geen speciale bemesting nodig. Het is aan te raden om in het voorjaar een organische meststof toe te voegen. Let op dat de plant niet te veel voeding krijgt, dit kan leiden tot afname van de winterhardheid.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar of najaar. Gebruik organische materialen zoals boomschors, houtsnippers of compost.

  Juniperus pingii 'Loderi' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te ondersteunen. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem is aanbevolen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten en lieveheersbeestjes, worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant op bladluizen, spint en andere plagen is ook belangrijk. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken door het planten van bepaalde bloemen en kruiden rond de tuinplanten.

 • Omschrijving

  Juniperus pingii 'Loderi' is een langzaam groeiende conifeer met een piramidale vorm die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 4 tot 5 meter kan bereiken. De plant heeft opvallende blauwgroene naalden die in bundels bij elkaar staan. In de winter kleuren de naalden vaak paarsachtig. Juniperus pingii 'Loderi' is winterhard en kan goed tegen droge en zanderige grond. Het is een mooie toevoeging aan een tuin als solitaire plant of als haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.