Juniperus virginiana

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus virginiana, ook wel bekend als de Oostelijke rode ceder, is een langzaam groeiende groenblijvende boom met een kegelvormige kroon. Hij kan tot wel 15 meter hoog worden en heeft schors die afbladdert in dunne stroken. De naaldachtige bladeren zijn groen of blauwgroen van kleur en verspreiden een aangename geur wanneer ze worden aangeraakt. In de herfst verschijnen kleine blauwzwarte bessen die veel vogels aantrekken. Deze boom gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is populair als sierboom in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

  De Juniperus virginiana is winterhard tot ongeveer -20 tot -25 graden Celsius. Deze tuinplant kan goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat.

  Juniperus virginiana is een makkelijk te onderhouden plant. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt om de vorm te behouden.

  Juniperus virginiana heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Juniperus virginiana groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. In de volle schaduw kan de groei echter beperkt zijn en kan de plant minder vol en gezond ogen. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed kunnen afwateren. Geef de plant in droge periodes eenmaal per week water. In de winter is minder water nodig.

  Ja, de plant is vlinderlokkend en trekt bijen aan vanwege de kleine bloemen en de nectar die ze produceren. Juniperus virginiana staat bekend als een goede plant voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Juniperus virginiana is goed voor de biodiversiteit omdat het een schuilplaats en voedsel biedt aan verschillende vogels en andere dieren. De plant trekt ook insecten aan die belangrijk zijn voor de bestuiving van andere planten. Het zorgt zo voor een evenwichtig ecosysteem in de tuin.

  Juniperus virginiana bloeit in de lente en produceert kleine, groene bloemen die niet erg opvallend zijn. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om enkel voedsel uit de tuinplanten te consumeren als bekend is dat ze veilig zijn. Het is verstandig om geen risico te nemen met onbekende planten.

  . Ja, Juniperus virginiana heeft een geluidsdempend effect door zijn dichte bladerdek en takkenstructuur. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of het buitenleven.

 • Juniperus virginiana kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Snoei niet te diep in het oude hout, omdat dit lastig weer zal uitlopen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Juniperus virginiana heeft graag goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Kies een speciale potgrond voor tuinplanten voor de beste groeiresultaten.

  Juniperus virginiana gedijt het beste in goed doorlatende, zanderige of lemige bodems met een neutrale pH-balans. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Daarnaast kan de plant goed groeien in bodems met een gemiddelde vruchtbaarheid.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Hij kan goed tegen droogte en is geschikt voor zowel zandige als rotsachtige bodems. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Tuinplanten zoals Juniperus virginiana kunnen in de winter beschermd worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een doek of jute zak gebruikt worden om de plant af te schermen tegen de koude wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon. Snoeien kan worden gedaan om de vorm te behouden of om dode takken te verwijderen. Water geven is alleen nodig tijdens langdurige droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben geen specifieke bemesting nodig, omdat ze goed gedijen in normale tuingrond. Het is voldoende om in het voorjaar een universele meststof toe te voegen om de groei te bevorderen. Overbemesting kan schade toebrengen aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en beschermt tegen vorstschade. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  Juniperus virginiana gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant, zoals spintmijten en bladluis, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en verwijder regelmatig dode bladeren en takken om plaagdieren te voorkomen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, dus probeer deze zoveel mogelijk te vermijden.

 • Omschrijving

  De Juniperus virginiana, ook wel bekend als de Oostelijke rode ceder, is een langzaam groeiende groenblijvende boom met een kegelvormige kroon. Hij kan tot wel 15 meter hoog worden en heeft schors die afbladdert in dunne stroken. De naaldachtige bladeren zijn groen of blauwgroen van kleur en verspreiden een aangename geur wanneer ze worden aangeraakt. In de herfst verschijnen kleine blauwzwarte bessen die veel vogels aantrekken. Deze boom gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is populair als sierboom in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.