Juniperus virginiana 'Canaertii'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus virginiana 'Canaertii' is een cultivar van de Oostelijke rode ceder met een smalle, zuilvormige groeiwijze. De naalden zijn groenblauw van kleur en blijven het hele jaar door aan de boom zitten. Deze ceder kan tot ongeveer 10 meter hoog worden en is geschikt voor zowel solitaire aanplant als voor hagen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en op goed doorlatende grond. De 'Canaertii' is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke vorm en het feit dat hij weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en privacy in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Juniperus virginiana 'Canaertii' wordt vaak gebruikt in tuinen vanwege zijn winterhardheid.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Juniperus virginiana 'Canaertii' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te kunnen strekken en genoeg zonlicht te krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder compact worden. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende zonlicht kan krijgen.

  De Juniperus virginiana 'Canaertii' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' trekt geen vlinders en bijen aan.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' is goed voor biodiversiteit, omdat het vogels aantrekt die nesten bouwen in de dichte takken. Daarnaast biedt de plant beschutting aan kleine dieren en insecten. De bessen van de plant zijn een voedselbron voor verschillende diersoorten.

  De Juniperus virginiana 'Canaertii' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Juniperus virginiana 'Canaertii' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen sterke wind.

  Nee, de Juniperus virginiana 'Canaertii' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor landschapsarchitectuur en niet voor consumptie. Het is belangrijk om te voorkomen dat deze plant wordt ingenomen omdat het giftig is voor mens en dier.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. De dichte groei en het bladerdek van de plant absorberen geluidsgolven. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Juniperus virginiana 'Canaertii' kan na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei niet te diep in het oude hout, dit kan de groei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef water aan de basis van de plant om wortelrot te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor Juniperus virginiana 'Canaertii', aangezien deze plant goed groeit in normale tuingrond. Zorg voor een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat zand toe om de grond luchtiger te maken.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge zuurgraad. De bodem moet humusrijk zijn en kan zowel zandig als kleiachtig zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  De Juniperus virginiana 'Canaertii' heeft in de winter bescherming nodig tegen extreme vorst, vooral als de plant nog jong is. Het is aan te raden om de wortels van de plant te beschermen met een laagje stro of mulch. Het is ook verstandig om de plant tegen harde wind te beschermen met een schutting of windscherm.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Snoei de plant lichtjes om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken indien nodig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om Juniperus virginiana 'Canaertii' te bemesten met een speciale meststof voor coniferen in het vroege voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch rondom de basis van deze plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag van 5-10 cm mulch is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld turf of zwavel. Een te hoge pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Juniperus virginiana 'Canaertii' kan gevoelig zijn voor spintmijten, trips en bladluizen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op insecten en indien nodig te behandelen met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Het is ook nuttig om de plant gezond te houden door deze regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  Juniperus virginiana 'Canaertii' is een cultivar van de Oostelijke rode ceder met een smalle, zuilvormige groeiwijze. De naalden zijn groenblauw van kleur en blijven het hele jaar door aan de boom zitten. Deze ceder kan tot ongeveer 10 meter hoog worden en is geschikt voor zowel solitaire aanplant als voor hagen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en op goed doorlatende grond. De 'Canaertii' is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke vorm en het feit dat hij weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.