Larix kaempferi 'Diana'

Larix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Larix kaempferi 'Diana' is een conifeer met een opvallende groeiwijze en sierlijke uitstraling. Deze dwerglariks heeft een compacte groei met een kegelvormige kroon en draagt opvallende lichtgroene naalden. In de herfst verkleuren de naalden naar prachtig goudgeel voordat ze afvallen. 'Diana' groeit langzaam en wordt niet erg groot, waardoor het een geschikte plant is voor kleine tuinen of als eyecatcher in een rotstuin. Deze Larix is winterhard en gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Larix kaempferi 'Diana' is een loofboom en verliest zijn naalden in de herfst.

  De plant is winterhard tot -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een goede isolatie rond de wortels in de wintermaanden.

  De Larix kaempferi 'Diana' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig, maar regelmatig water geven is belangrijk. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien voor een gezonde groei.

  De Larix kaempferi 'Diana' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, dus houd rekening met voldoende afstand tot andere planten. De uiteindelijke grootte van de plant hangt af van de groeiomstandigheden, maar gemiddeld heeft hij ongeveer 2-3 meter ruimte nodig om goed te gedijen. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  De Larix kaempferi 'Diana' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder goed verlopen en kan de plant zwakker worden. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  De Larix kaempferi 'Diana' heeft normaal gesproken één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en het zoete nectar dat ze produceren. Het is een geweldige toevoeging aan elke tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door vogels en insecten aan te trekken met zijn bloemen en zaden. Het creëert ook een gevarieerde habitat voor verschillende soorten planten en dieren. Planten met een hoge biodiversiteit zorgen voor een gezonder ecosysteem.

  De Larix kaempferi 'Diana' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Larix kaempferi 'Diana' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige standplaats. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed kan omgaan met direct zonlicht. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant "Larix kaempferi 'Diana'" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie.

  Ja, de Larix kaempferi 'Diana' heeft een geluidsdempend effect door de vorm en dichtheid van de bladeren. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter niet de meest effectieve keuze voor geluidsisolatie.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei ook eventueel om de gewenste vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en voedzaam. Vermijd zware en compacte grondsoorten. Gebruik een mengsel van potgrond en scherp zand voor een optimale groei van de plant.

  De bodemkwaliteit waar deze tuinplant behoefte aan heeft, is goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De Larix kaempferi 'Diana' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en dat de grond niet te vochtig is. Deze tuinplant kan ook goed groeien op een beschutte locatie.

  Om de plant in de winter te beschermen tegen vorst, kunt u een dikke laag mulch rond de basis aanbrengen. Daarnaast kunt u de plant beschermen door een winterhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei dode takken in het voorjaar voor een gezonde groei. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen baat bij regelmatige bemesting, vooral in het voorjaar en de zomer. Een organische meststof met een uitgebalanceerde verhouding van voedingsstoffen is geschikt voor de meeste tuinplanten. Overbemesting dient vermeden te worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Daarnaast zorgt mulch voor extra voedingsstoffen voor de plant en beschermt het de wortels tegen extreme temperaturen. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar, nadat de grond is opgewarmd.

  De Tuinplanten vereisen een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met meststoffen of bodemverbeteraars. Een optimale zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook kunnen planten regelmatig geïnspecteerd worden op tekenen van ongedierte en kunnen aangetaste delen van de plant verwijderd worden. Organische bestrijdingsmiddelen kunnen ook effectief zijn bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Larix kaempferi 'Diana' is een conifeer met een opvallende groeiwijze en sierlijke uitstraling. Deze dwerglariks heeft een compacte groei met een kegelvormige kroon en draagt opvallende lichtgroene naalden. In de herfst verkleuren de naalden naar prachtig goudgeel voordat ze afvallen. 'Diana' groeit langzaam en wordt niet erg groot, waardoor het een geschikte plant is voor kleine tuinen of als eyecatcher in een rotstuin. Deze Larix is winterhard en gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.