Metasequoia glyptostroboides

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Metasequoia glyptostroboides, ook wel de watercipres genoemd, is een bladverliezende conifeer met een smalle piramidale vorm. De naaldachtige bladeren zijn groen in de zomer en verkleuren prachtig oranjebruin in de herfst. Deze boom kan tot wel 40 meter hoog worden en heeft een schors die diep gegroefd is. Metasequoia glyptostroboides gedijt goed in vochtige grond en is een eyecatcher in parken en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Metasequoia glyptostroboides is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin in alle seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. In de winter kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen zoals mulchen of afdekken.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Deze boom heeft veel ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en groeit het beste in een ruime tuin of park. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de boom bij het planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de volledige schaduw. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen voor optimale groei. In de schaduw kan de groei van de plant worden beperkt en kan hij minder weelderig worden.

  De Metasequoia glyptostroboides heeft wekelijks ongeveer 1-2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die het produceert. Het aantrekken van bestuivers draagt bij aan de voortplanting van de plant.

  Ja, Metasequoia glyptostroboides is goed voor biodiversiteit omdat het een aantrekkelijke habitat biedt voor verschillende insecten, vogels en kleine dieren. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten en bomen in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de Metasequoia glyptostroboides kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, de plant Metasequoia glyptostroboides is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in tuinen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

  Ja, deze plant staat erom bekend geluiden te dempen vanwege de dichte takken en bladeren. Het kan een effectieve manier zijn om geluidsoverlast te verminderen in bijvoorbeeld een tuin of op een terras.

 • Het snoeien van de Metasequoia glyptostroboides gebeurt het best in de late winter of vroege lente om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de takken tot aan de hoofdtak of de stam. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  De Sequoiadendron giganteum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Mest de plant regelmatig voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is met een pH tussen 5.5 en 7.0 voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe aan de grond om de kwaliteit te verbeteren.

  De standplaats van deze plant moet vochtig en goed doorlatend zijn. Het liefst staat de plant in de zon of halfschaduw. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de winter door te komen, is het aan te raden om de plant goed te mulchen met bladeren of stro. Ook kan de plant eventueel worden afgedekt met jute of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige grond. Snoei dode takken regelmatig en geef de plant voldoende ruimte om te groeien. Geef in droge periodes extra water.

  Om de groei en bloei van deze plant te stimuleren, kan er in het voorjaar organische mest worden toegevoegd aan de grond. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid mest te gebruiken om overbemesting te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de plant in het najaar nogmaals te bemesten voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de planten in de tuin om hen te helpen gedijen en gezond te blijven. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De tuinplant Metasequoia glyptostroboides gedijt het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van een geschikte zuurgraad.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten. Ook kan je eventueel een milieuvriendelijke insectenspray gebruiken.

 • Omschrijving

  Metasequoia glyptostroboides, ook wel de watercipres genoemd, is een bladverliezende conifeer met een smalle piramidale vorm. De naaldachtige bladeren zijn groen in de zomer en verkleuren prachtig oranjebruin in de herfst. Deze boom kan tot wel 40 meter hoog worden en heeft een schors die diep gegroefd is. Metasequoia glyptostroboides gedijt goed in vochtige grond en is een eyecatcher in parken en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.