Picea abies 'Nidiformis'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea abies 'Nidiformis' er en dværgform af almindelig gran med en kompakt, kegleformet vækst. Nålene er mørkegrønne og stikkende. Denne dværggran bruges ofte som enkeltstående plante i stenbede eller som jorddække. Om foråret kan små kegleformede frøknopper vises. Picea abies 'Nidiformis' vokser langsomt og når til sidst en højde på cirka 80 centimeter. Det er en vinterhårdfør og dekorativ plante, der trives godt i fuld sol eller halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Picea abies 'Nidiformis' er stedsegrøn. Denne plante bevarer sine nåle året rundt og vil bevare sit grønne udseende, selv i vintermånederne. Det er et populært valg til haver på grund af det vedvarende grønne.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -30 grader Celsius. Den trives godt i kolde og milde klimaer. Det er vigtigt at beskytte planten under hård frost.

  Picea abies 'Nidiformis' er en let at vedligeholde haveplante, der kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og regelmæssigt beskære for at bevare formen. Plant Picea abies 'Nidiformis' et solrigt til halvskygge sted i veldrænet jord for optimal vækst.

  Picea abies 'Nidiformis' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Det anbefales at beskære den regelmæssigt og give planten tilstrækkelig plads til at brede sig ud. Tag også højde for plantens væksthøjde og bredde ved plantning.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men den kan også trives godt i skyggen. Sørg for, at der stadig er tilstrækkeligt lys til planten for at vokse ordentligt. I skyggen vil denne plante måske vokse lidt langsommere end hvis den står i fuld sol.

  Picea abies 'Nidiformis' har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle, men er ikke specielt tiltrækkende for bier. Den er især populær blandt sommerfugle på grund af formen og farven på nålene.

  Det er en nåletræ, der giver ly og føde til forskellige små dyr i haven. På grund af dens tætte vækst kan den også bidrage til at bevare fugtigheden i jorden. Dette kan fremme biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer ikke, da det er en nåletræ. Den har bare stedsegrønne nåle.

  Picea abies 'Nidiformis' trives bedst på et sted med fuld sol og kan tåle det godt. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå udtørring. Hold øje med planten i tørre perioder og giv ekstra vand efter behov.

  Nej, nåle og frøene fra Picea abies 'Nidiformis' er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Det er en dekorativ plante til haven og er ikke beregnet til forbrug.

  Ja, nåletræplanter som Picea abies 'Nidiformis' kan dæmpe lyd på grund af deres tætte løvtag og absorberende egenskaber. Disse egenskaber gør, at lydbølger absorberes, og miljøet dæmpes. Dette gør planten til et godt valg for at reducere støjgener i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret, før den nye vækst begynder. Beskær døde grene og klip eventuelt for lange grene tilbage til den ønskede længde. Undgå kraftig beskæring for at bevare plantens form og sundhed.

  Picea abies 'Nidiformis' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand planten helst om morgenen for at forebygge skimmelvækst.

  Pottemuld skal være godt drænende og rig på næringsstoffer for at fremme sund vækst. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkelig dræning for at forhindre rodrot. Påføring af et lag muld kan hjælpe med at holde jorden fugtig og forhindre ukrudt i at vokse.

  Jordkvaliteten til Picea abies 'Nidiformis' bør være godt drænende og fugtig. En humusrig jord med en sur pH-værdi anbefales. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot.

  Denne plante trives bedst på en placering med fuld sol eller halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå våde fødder. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod kulde og frost. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring plantens base og dække planten med et specielt vinterpuds. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og ekstreme temperaturer.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Beskær eventuelt døde grene væk og gød planten om foråret for optimal vækst. Giv planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som denne plante har generelt ikke brug for meget gødning. En årlig gødskning om foråret med en organisk gødning er tilstrækkelig for at holde planten sund. Vær opmærksom på plantens specifikke behov og spørg en specialist, hvis det er nødvendigt.

  Det er fordelagtigt at lægge et lag muld rundt om planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af materialer som kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte op mod plantens stam for at undgå råd.

  Picea abies 'Nidiformis' trives bedst i sure til neutrale jordbunde med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. En for høj surhedsgrad kan føre til ernæringsproblemer og mangel på essentielle næringsstoffer til planten. Det er derfor vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere pH-værdien.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du vælge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Sørg også for god ventilation og tilstrækkelig plads mellem planterne for at undgå skimmelproblemer. Tjek regelmæssigt for skadedyr og gribe ind hurtigt for at forhindre yderligere spredning.

 • Beskrivelse

  Picea abies 'Nidiformis' er en dværgform af almindelig gran med en kompakt, kegleformet vækst. Nålene er mørkegrønne og stikkende. Denne dværggran bruges ofte som enkeltstående plante i stenbede eller som jorddække. Om foråret kan små kegleformede frøknopper vises. Picea abies 'Nidiformis' vokser langsomt og når til sidst en højde på cirka 80 centimeter. Det er en vinterhårdfør og dekorativ plante, der trives godt i fuld sol eller halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.