Picea abies 'Will's Zwerg'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Picea abies 'Will's Zwerg' is een dwergvariant van de gewone fijnspar die compact en langzaam groeit. De naalden zijn donkergroen van kleur en voelen prikkelig aan. Deze conifeer heeft een kegelvormige groeiwijze en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter. De 'Will's Zwerg' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan goed gebruikt worden als solitair in de tuin of in een rotstuin. Het is een sierlijke en onderhoudsvriendelijke plant die wintergroen is en zorgt voor structuur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Picea abies 'Will's Zwerg' is een groenblijvende conifeer. Het behoudt zijn naalden het hele jaar door en blijft dus groen, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens het koude seizoen.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is dus geschikt voor de meeste klimaten en kan goed overleven in koude omstandigheden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen sterke wind en extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een voedzame bodem. Deze plant is winterhard en heeft weinig tot geen snoei nodig.

  De Picea abies 'Will's Zwerg' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden, dus een voldoende grote tuin is aan te raden. Houd rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken wanneer je een geschikte plek kiest in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die goed gedijt in de beschutting van bomen of gebouwen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en dat er voldoende lucht circulatie is voor optimale groei.

  Picea abies 'Will's Zwerg' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt geen vlinders en bijen aan.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij kan dienen als schuilplaats voor verschillende dieren en insecten. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben voor een diverse en rijke biodiversiteit.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei en de bloei kan meerdere weken duren.

  De Picea abies 'Will's Zwerg' kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plek in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felle zon om verbranding te voorkomen. Als tuinplant gedijt deze soort beter op een beschutte locatie.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten en kruiden te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, Picea abies 'Will's Zwerg' heeft een geluidsdempende werking en kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het terras. Het dichte naaldendek van deze plant absorbeert geluidstrillingen en zorgt voor een rustige omgeving. Het is daarom een goede keuze voor wie op zoek is naar een groene oplossing voor geluidsisolatie in de tuin.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voor nieuwe groei. Het is belangrijk om scherp snoeigereedschap te gebruiken om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd te veel meststoffen om de gezondheid van de plant te behouden. Overpotten kan nodig zijn wanneer de plant te groot wordt voor zijn pot.

  Picea abies 'Will's Zwerg' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Deze planten hebben behoefte aan een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en te bemesten indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, vooral in de winter. Vermijd extreme temperaturen en tocht.

  Om de plant te beschermen tegen winterkou, is het aan te raden om de voet van de plant te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of stro. Ook kun je de plant beschermen met een speciale winterhoes of jutezak. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei eventuele dode takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor coniferen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin Picea abies 'Will's Zwerg' groeit, dient licht zuur tot neutraal te zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7,5 ligt voor een optimale groei van de plant. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen in de ontwikkeling van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden om regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en bladluizenschade. Een milieuvriendelijke aanpak is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het besproeien met een mengsel van water en zeep. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig actie te ondernemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Picea abies 'Will's Zwerg' is een dwergvariant van de gewone fijnspar die compact en langzaam groeit. De naalden zijn donkergroen van kleur en voelen prikkelig aan. Deze conifeer heeft een kegelvormige groeiwijze en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter. De 'Will's Zwerg' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan goed gebruikt worden als solitair in de tuin of in een rotstuin. Het is een sierlijke en onderhoudsvriendelijke plant die wintergroen is en zorgt voor structuur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.