Picea alcoquiana

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Picea alcoquiana is een prachtige naaldboom met een kegelvormige groeiwijze en zachte, groene naalden. Deze boom kan uitgroeien tot een grote boom met een dichte, symmetrische kroon. De Picea alcoquiana is winterhard en gedijt het beste in vochtige en goed gedraineerde bodems. Deze boom wordt vaak gebruikt als sierboom in parken en tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. De Picea alcoquiana heeft een langzame groei, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een langlevende en onderhoudsvriendelijke boom.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoort tot de groep coniferen en blijft het hele jaar door groen. Het is een groenblijvende tuinplant die zijn naalden behoudt, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan in de meeste bodemsoorten gedijen. Snoeien is niet vaak nodig.

  De Picea alcoquiana heeft een minimale ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de volle grond. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Picea alcoquiana groeit goed in de schaduwrijke omgeving en gedijt het beste op een plek met halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende vochtigheid om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  Tuinplanten hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de regenval en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is verstandig om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant staat niet bekend om het lokken van vlinders en bijen. Het is voornamelijk een decoratieve toevoeging voor in de tuin.

  Ja, de Picea alcoquiana draagt bij aan biodiversiteit doordat het onderdak biedt aan verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. De plant zorgt voor beschutting en voedsel, wat bevorderlijk is voor de diversiteit van het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te verrijken.

  De bloei van deze plant vindt meestal plaats in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om uitdroging te voorkomen. In de winter kan bescherming tegen felle zonnestralen nodig zijn.

  Nee, de naalden en zaden van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor zijn esthetische waarde.

  Ja, deze plant heeft naalden die geluid kunnen dempen en kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot een gezonde knop. Vermijd het snoeien van te veel takken om de vorm van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn en mag niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met veel zonlicht, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende en vochtige grond. Vermijd plekken met sterke wind of felle zon.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het belangrijk om een dikke laag mulch rond de voet van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met jute of vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind.

  De plant gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft weinig onderhoud nodig. Snoeien is niet noodzakelijk, maar het kan helpen om de vorm te behouden. Zorg voor regelmatige bewatering, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken voor een goede groei en bloei. Gebruik een bemesting speciaal voor coniferen om de plant gezond te houden. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rond de basis van deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het behouden van een stabiele bodemtemperatuur en het verbeteren van de bodemstructuur. Kies voor organische mulchmaterialen zoals houtsnippers, bladeren of stro.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte in de tuinplant te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door insecten aan te trekken die deze plagen opeten, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Picea alcoquiana is een prachtige naaldboom met een kegelvormige groeiwijze en zachte, groene naalden. Deze boom kan uitgroeien tot een grote boom met een dichte, symmetrische kroon. De Picea alcoquiana is winterhard en gedijt het beste in vochtige en goed gedraineerde bodems. Deze boom wordt vaak gebruikt als sierboom in parken en tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. De Picea alcoquiana heeft een langzame groei, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een langlevende en onderhoudsvriendelijke boom.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.