Picea glauca 'Alberta Globe'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Picea glauca 'Alberta Globe' is een compacte en bolvormige dwergspar die langzaam groeit en een maximale hoogte van ongeveer 1 meter bereikt. De naalden van deze plant zijn blauwgroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de takken zitten. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en in goed doorlatende grond. De 'Alberta Globe' is een decoratieve toevoeging aan de tuin en kan worden gebruikt als solitaire plant, in rotstuinen of als borderbeplanting. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Het is een winterharde en een langzaam groeiende tuinplant die goed gedijt in koudere klimaten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Afdekken met bijvoorbeeld een jute zak kan helpen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij gezond blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met een minimale plantafstand van ongeveer 1,5 meter om te voorkomen dat de planten elkaar gaan belemmeren in hun groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De "Picea glauca 'Alberta Globe'" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei en ontwikkeling. Over het algemeen gedijt deze plant goed in verschillende lichtomstandigheden.

  De Picea glauca 'Alberta Globe' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de waterbehoefte minder zijn.

  Ja, deze plant is niet vlinder- en bijenlokkend omdat het een naaldboom is en geen bloemen produceert. Het trekt echter wel vogels aan vanwege de structuur en vorm van de boom. Het is voornamelijk decoratief en zorgt voor een groene aanvulling in de tuin.

  De plant draagt bij aan de biodiversiteit doordat het een schuil- en voedselbron biedt voor kleine dieren en insecten. Ook zorgt de plant voor variatie in hoogte en structuur in de tuin, wat verschillende soorten fauna aantrekt. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Picea glauca 'Alberta Globe' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Picea glauca 'Alberta Globe' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet geschikt is voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen onderdelen van deze plant te eten.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect door de dikke bladeren en de dichte groeiwijze. Dit zorgt ervoor dat geluiden worden geabsorbeerd en verminderd in de omgeving. Het kan dus helpen bij het verminderen van geluidshinder in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode, beschadigde of tegen elkaar wrijvende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Vermijd te rigoureus snoeien om de natuurlijke vorm van de plant te behouden.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De 'Alberta Globe' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond in het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatig mulchen en bemesten zal de gezondheid en groei van de plant ten goede komen.

  De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft in de winter extra bescherming nodig tegen vorst en sneeuw. Een laag mulch rond de wortels kan helpen de grond te isoleren enwortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in vochtige en goed doorlatende grond. Snoei indien nodig in het voorjaar om een mooie vorm te behouden. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven om de groei te bevorderen. Gebruik een meststof speciaal voor naaldbomen om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Het is raadzaam om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen voor een gezonde en bloeiende plant.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook helpen om de wortels van planten te beschermen tegen extreme temperaturen. Bij het aanbrengen van mulch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen mulch tegen de stam van de plant ligt.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van de plant. Het regelmatig testen van de bodem en eventueel bijsturen met zuurminnende meststoffen kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of aaltjes worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Picea glauca 'Alberta Globe' is een compacte en bolvormige dwergspar die langzaam groeit en een maximale hoogte van ongeveer 1 meter bereikt. De naalden van deze plant zijn blauwgroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de takken zitten. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en in goed doorlatende grond. De 'Alberta Globe' is een decoratieve toevoeging aan de tuin en kan worden gebruikt als solitaire plant, in rotstuinen of als borderbeplanting. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.