Picea glauca 'Piccolo'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea glauca 'Piccolo' is een dwergvorm van de witte spar met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn zilverachtig blauw van kleur en geven de plant een bijzondere uitstraling. 'Piccolo' groeit langzaam en wordt niet erg groot, waardoor het een geschikte keuze is voor kleinere tuinen of als potplant op het terras. Deze soort gedijt goed in zonlicht en gedraineerde grond en vereist weinig onderhoud. Het wintergroene karakter van de plant zorgt ervoor dat deze het hele jaar door een prachtige toevoeging is aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn groene kleur behoudt.

  De tuinplant Picea glauca 'Piccolo' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende om hem gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die weinig problemen geeft.

  De Picea glauca 'Piccolo' heeft ruimte nodig om te groeien en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant zodat hij zich goed kan ontwikkelen en niet belemmerd wordt door andere planten of obstakels. Het is aan te raden om de plant minimaal 1,5 meter van andere planten en objecten te plaatsen.

  De Picea glauca 'Piccolo' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed gedijen. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid regenval. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat de plant opnieuw water nodig heeft.

  Nee, de Picea glauca 'Piccolo' is geen vlinder- en bijenlokkende plant. Het is een dwergspar die voornamelijk aantrekkelijk is vanwege zijn compacte vorm en blauwgroene naalden. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt als decoratief element in de tuin.

  Ja, de Picea glauca 'Piccolo' draagt bij aan biodiversiteit door vogels en andere kleine dieren een schuilplaats en voedselbron te bieden. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en trekt insecten aan die belangrijk zijn voor het ecosysteem.

  De Picea glauca 'Piccolo' bloeit niet, omdat het een naaldboom is die geen bloemen produceert.

  Ja, de Picea glauca 'Piccolo' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij warme en droge periodes.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om deze plant niet te eten, aangezien het mogelijk giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Picea glauca 'Piccolo' heeft naalden die geluid kunnen absorberen en kan hierdoor geluid dempen. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel de toppen voor een compactere groei. Let op dat je niet te diep snoeit, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels te lang in stilstaand water staan.

  De plant heeft lichtzure, goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor coniferen voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een humusrijke bodem is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om deze plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Je kunt ook overwegen om een beschermende constructie te bouwen, zoals een scherm of tent, om de plant te beschermen tegen de elementen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een goed doorlatende grond. Regelmatig water geven in droge periodes is belangrijk om de plant gezond te houden. Snoei dode of beschadigde takken weg om de vorm van de plant te behouden.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om te bemesten in het voorjaar voordat de groei begint en in de zomermaanden om de plant gezond en sterk te houden. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor een optimale voeding. Teveel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten, omdat het de grond kan helpen vocht vast te houden, onkruidgroei kan verminderen en kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om een laag mulch rond de plant aan te brengen, maar ervoor te zorgen dat de mulch niet direct tegen de stam of stengels van de plant komt. Het regelmatig aanbrengen van mulch kan de algehele gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Picea glauca 'Piccolo' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,0 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf. Het is aan te raden om de plant in een goed doorlatende grond te plaatsen om problemen met wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u het beste regelmatig de plant inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen of spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen indien nodig.

 • Omschrijving

  Picea glauca 'Piccolo' is een dwergvorm van de witte spar met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn zilverachtig blauw van kleur en geven de plant een bijzondere uitstraling. 'Piccolo' groeit langzaam en wordt niet erg groot, waardoor het een geschikte keuze is voor kleinere tuinen of als potplant op het terras. Deze soort gedijt goed in zonlicht en gedraineerde grond en vereist weinig onderhoud. Het wintergroene karakter van de plant zorgt ervoor dat deze het hele jaar door een prachtige toevoeging is aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.