Picea omorika 'Nana'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea omorika 'Nana' er en dværgform af serbisk gran, der vokser langsomt og er kompakt i form. Nålene er mørkegrønne og prikker ikke, hvilket gør planten let at håndtere. Denne dværggran er velegnet til små haver eller som et centralt punkt i stenbede og plantekasser. Den trives godt i fuld sol til halvskygge og på en veldrænet jord. Om vinteren beholder Picea omorika 'Nana' sin farve og forbliver et smukt tilføjelse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sine nåle hele året. Derfor forbliver planten også grøn om vinteren.

  Planten er hårdfør ned til -20 grader Celsius.

  "Picea omorika 'Nana' er generelt let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt fugtig og veldrænet jord og plant den på et solrigt til halvskygget sted. Beskær om nødvendigt for at bevare formen."

  Dværggranen har en kompakt vækstform og kræver derfor ikke meget plads i haven. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan vokse godt og udvikle sig. Tag hensyn til plantens endelige højde og bredde ved plantning.

  Denne plante trives bedst på et sted med masser af sollys, men kan også trives godt i let skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund og vokse. Overdreven skygge kan hæmme væksten.

  Picea omorika 'Nana' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af potens størrelse og omgivelsestemperatur. Sørg for at holde jorden let fugtig mellem to vanding, men undgå at gøre den drivvåd. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for udtørring eller overdreven vanding.

  Denne plante er ikke kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ dværggran, der er populær på grund af sin kompakte vækst. Den dyrkes hovedsageligt på grund af sit elegante udseende i haven.

  Ja, denne plante er godt for biodiversitet, fordi den giver en solid struktur for fugle at bygge rede og skjule sig i. Derudover tiltrækker den insekter, som igen er føde for andre dyr. Planten bidrager også til at fremme sunde og afbalancerede økosystemer i haven.

  Picea omorika 'Nana' blomstrer ikke, da det er en nåletræ. I stedet producerer den kegler med frø. Disse kegler er især synlige om efteråret og vinteren.

  Planten tåler godt direkte sollys og kan derfor placeres på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det anbefales at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ havplante og er ikke beregnet til forbrug. Det frarådes at spise dele af denne plante.

  Ja, Picea omorika 'Nana' har nåleformede blade, der kan dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere luftvibrationer. Plantens tætte nåleagtige løv kan hjælpe med at dæmpe lyden i en have.

 • Denne plante kræver normalt ikke beskæring. Hvis beskæring alligevel er nødvendig, bør det helst gøres om foråret. Fjern døde grene og beskær eventuelt for lange grene for at bevare formen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand for at undgå rod rådne.

  Planten foretrækker godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Brug en blanding bestående af pottemuld blandet med sand eller perlit for optimal vækst. Undgå tung lerjord eller for sur jord for at forhindre rodssvamp.

  Picea omorika 'Nana' trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en jord med en neutral til sur pH-værdi for optimal vækst. Undgå jorde, der er for våde, da dette kan føre til rodæd.

  Denne dværggran foretrækker en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Beskyt planten mod kraftig vind.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at mulche planten med organisk materiale sent på efteråret og beskytte rødderne mod frost. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkelig med vand, før jorden fryser. Placer eventuelt et beskyttelsesbetræk eller rietmåtte omkring planten for ekstra isolering.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og giv ikke gødning om vinteren. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret.

  For denne plante anbefales det at give organisk gødning om foråret, såsom kompost eller ko gødning. Sørg for, at gødningen ikke kommer i direkte kontakt med rødderne for at undgå forbrænding. Giv ikke planten gødning om vinteren.

  Det anbefales at anvende et lag muld omkring plantens rødder for at bevare fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost, barkflis eller træflis for de bedste resultater. Forny mulchlaget hvert år for at fremme plantens sundhed.

  Picea omorika 'Nana' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodæd. En for høj pH-værdi kan føre til, at planten ikke kan optage næringstoffer korrekt.

  Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for skadedyr og omgivelserne omkring den. Bladlus kan bekæmpes med en miljøvenlig sæbeopløsning. For andre skadedyr som spindemider og larver kan biologiske bekæmpelsesmidler bruges.

 • Beskrivelse

  Picea omorika 'Nana' er en dværgform af serbisk gran, der vokser langsomt og er kompakt i form. Nålene er mørkegrønne og prikker ikke, hvilket gør planten let at håndtere. Denne dværggran er velegnet til små haver eller som et centralt punkt i stenbede og plantekasser. Den trives godt i fuld sol til halvskygge og på en veldrænet jord. Om vinteren beholder Picea omorika 'Nana' sin farve og forbliver et smukt tilføjelse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.