Pinus heldreichii 'Compact Gem'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pinus heldreichii 'Compact Gem' er en kompakt og langsomtvoksende fyr med en smuk kegleformet vækstmåde. Nålene er mørkegrønne og meget stikkende. Denne kultivar er ideel til mindre haver eller som en solitærplante i klippehaver. Det er en vinterhårdfør og tørketolerant plante, der trives godt i sollys og veldrænet jord. 'Compact Gem' kan til sidst nå en højde på 1 til 2 meter med en tilsvarende spredning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, de fleste Pinus-arter er stedsegrønne og beholder deres nåle hele året. Pinus heldreichii 'Compact Gem' er ingen undtagelse og forbliver derfor også grøn om vinteren. Denne egenskab gør planten ideel til stedsegrønne bede og haver året rundt.

  Pinus heldreichii 'Compact Gem' er meget vinterhård og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Denne plante er godt rustet mod kulde og kan derfor nemt overvintre i vores klima. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt under kolde forhold.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe. Sørg for tilstrækkeligt sollys og en veldrænet jord. Det anbefales at beskære regelmæssigt for at bevare formen.

  Denne plante har brug for ca. 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå kvælning. Sørg også for tilstrækkelig plads til at kunne vedligeholde og beskære planten.

  "Pinus heldreichii 'Compact Gem'" trives bedst i fuld sol og vil vokse mindre godt i skyggen. Derfor anbefales det at placere denne plante på et solrigt sted for optimal vækst. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet, og den kan have sværere ved at udvikle sig.

  Pinus heldreichii 'Compact Gem' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne for at opretholde plantens sundhed.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Pinus heldreichii 'Compact Gem' er en stedsegrøn plante, der hele året giver struktur og ly i forskellige dyrearter, såsom fugle og små pattedyr. På grund af sin tætte vækst og piggede nåle kan dyr trygt skjule sig og bygge rede i denne plante. Derved bidrager denne plante til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i månederne april og maj. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse godt og udvikle sig. Sørg for, at planten ikke står for længe i skyggen for at fremme væksten.

  Nej, nålene og frøene fra denne plante er ikke spiselige for mennesker. Det er ikke en fødevareplante. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, Pinus heldreichii 'Compact Gem' har nåle, der kan dæmpe lyd. Denne plante kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Pinus heldreichii 'Compact Gem' skal generelt ikke beskæres ofte. Eventuelle udstikkende grene eller døde grene kan fjernes om foråret. Forsøg at begrænse beskæringen til et minimum for at bevare plantens naturlige form.

  Denne plante har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Giv vand ved plantens rod og undgå at sprøjte vand på bladene for at forebygge svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står for længe i vand. Vælg en potte, der er stor nok til planten, og sørg for tilstrækkeligt med drænhuller i bunden.

  Pinus heldreichii 'Compact Gem' trives bedst i en veldrænet jord med en sur pH-værdi. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for tung. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for at beskytte planten mod kraftig vind for at undgå skader. Planten kan trives både i en blomsterbed og i en stenhave.

  Have-planter som disse har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de er hårdføre. Hvis du gerne vil give ekstra beskyttelse, kan du lægge muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Sørg dog for, at planten har tilstrækkelig luftcirkulation for at undgå skimmel.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Beskæring er generelt ikke nødvendig, med mindre for at bevare formen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter har generelt brug for gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en gødning specielt formuleret til koniferer og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Gød planten om foråret inden vækstsæsonen begynder, og eventuelt igen halvvejs gennem sommeren.

  At mulche havenplanter som denne nåletræ er vigtigt for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som barkflis eller bladeaffald som mulch. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantens stamme for at undgå rådne.

  Haveplanter som Pinus heldreichii 'Compact Gem' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at forhindre rodæd. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den med jordforbedringsmidler.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler såsom rovmider eller mariehøns. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for eventuelle skadedyr og fjerne dem så hurtigt som muligt. Endelig kan det hjælpe at holde planterne sunde ved at give dem den korrekte mængde vand og gødning.

 • Beskrivelse

  De Pinus heldreichii 'Compact Gem' er en kompakt og langsomtvoksende fyr med en smuk kegleformet vækstmåde. Nålene er mørkegrønne og meget stikkende. Denne kultivar er ideel til mindre haver eller som en solitærplante i klippehaver. Det er en vinterhårdfør og tørketolerant plante, der trives godt i sollys og veldrænet jord. 'Compact Gem' kan til sidst nå en højde på 1 til 2 meter med en tilsvarende spredning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.