Pinus heldreichii 'Satellit'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pinus heldreichii 'Satellit' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte groeiwijze. Deze dwergvorm van de Bosnische den heeft korte naalden en een bolvormige kroon. De boom kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Satellit' staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende, voedselrijke grond. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen nodig hebben.

  De Pinus heldreichii 'Satellit' is goed winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is daarom een geschikte plant voor in de tuin die goed bestand is tegen koudere winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen gure wind en vorstschade.

  Pinus heldreichii 'Satellit' is een gemakkelijke plant in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Deze plant is dus geschikt voor beginnende tuiniers.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels om zijn natuurlijke vorm te behouden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het kiezen van een geschikte locatie.

  Pinus heldreichii 'Satellit' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is echter aanbevolen om de plant toch zoveel mogelijk in de zon te plaatsen voor optimale groei en gezondheid. In de schaduw kan de groei enigszins belemmerd worden.

  De Tuinplanten heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de frequentie van water geven hierop aan.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend. Houd er rekening mee dat planten die bekend staan om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen, zoals lavendel en salie, ook gunstig kunnen zijn voor deze bestuivende insecten. Het is altijd goed om planten te kiezen die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Pinus heldreichii 'Satellit' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten, zoals vogels en insecten. De boom zorgt ook voor een gevarieerd en natuurlijk ecosysteem in de tuin. Het is daarom een goede toevoeging om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Pinus heldreichii 'Satellit' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken tot maximaal een maand duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Pinus heldreichii 'Satellit' is niet eetbaar. Het is een sierboom die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, de naalden van deze plant absorberen geluidstrillingen en kunnen helpen bij het dempen van geluid in de omgeving. Het planten van meerdere exemplaren in een rij kan een effectieve geluidswal vormen. Het is echter belangrijk om te weten dat het geluidsdempende effect van planten beperkt is in vergelijking met andere geluidsisolerende materialen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar worden gedaan. Verwijder dode en beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de naalden.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor coniferen. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te ontwikkelen.

  De Pinus heldreichii 'Satellit' heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem kalkrijk is en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd een te natte bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Pinus heldreichii 'Satellit' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om schade te voorkomen. Deze tuinplant is geschikt voor zowel een border als een rotstuin.

  Het is aan te raden om in de winter de plant te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro. Daarnaast kan een beschermhoes of jute doek gebruikt worden voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode takken en knip indien nodig de vorm bij. Geef de plant voldoende water, vooral tijdens warme periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven om de groei en ontwikkeling te stimuleren. In de zomermaanden kunnen vloeibare meststoffen worden gebruikt om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheid meststoffen niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te bevelen om de grond rondom deze plant te mulchen. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, bladeren of boomschors.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van deze plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor deze plant kan een preventieve aanpak worden toegepast tegen ongedierte, zoals regelmatig controleren op luizen, spintmijten en naaktslakken. Natuurlijke vijanden kunnen worden ingezet als biologische bestrijding, zoals lieveheersbeestjes of aaltjes. Bij ernstige plagen kan ook gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Pinus heldreichii 'Satellit' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte groeiwijze. Deze dwergvorm van de Bosnische den heeft korte naalden en een bolvormige kroon. De boom kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Satellit' staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende, voedselrijke grond. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.