Pinus pumila 'Glauca'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus pumila 'Glauca' is een dwergvorm van de soort Pinus pumila, ook bekend als Siberische dwergden. Deze conifeer heeft een compacte groeiwijze en blauwgrijze naalden die een zilverachtige uitstraling hebben. De 'Glauca' variant is zeer geschikt voor rotstuinen, kleine tuinen of als bodembedekker. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Pinus pumila 'Glauca' is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pinus pumila 'Glauca' is groenblijvend. De naalden blijven het hele jaar door groen en zorgen voor een mooie uitstraling, zelfs in de winter. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  De Pinus pumila 'Glauca' is een makkelijke plant in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Het is een sterke tuinplant die weinig problemen geeft met plagen of ziektes.

  De Pinus pumila 'Glauca' heeft genoeg ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom, dit kan variëren van 3 tot 6 meter in diameter. Het is belangrijk om voldoende ruimte om de plant heen vrij te houden, zodat deze genoeg licht en lucht krijgt om te groeien en gezond te blijven. Houd bij het planten rekening met de groeiruimte die de Pinus pumila 'Glauca' nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Ja, Pinus pumila 'Glauca' groeit goed in de schaduw en kan goed gedijen onder bomen of in schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk om de grond goed te bewateren en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft in het algemeen weinig water nodig, dus het is aan te raden om alleen water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt.

  De Pinus pumila 'Glauca' is niet in staat om vlinders en bijen aan te trekken vanwege het feit dat het een soort naaldboom is. Het heeft geen bloemen of nectar die deze insecten aantrekken. Als je op zoek bent naar planten die vlinders en bijen aantrekken, zijn er vele andere bloeiende opties beschikbaar.

  Pinus pumila 'Glauca' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van vogels en insecten. Het zorgt voor schaduw en beschutting voor andere planten en dieren in de tuin. Het biedt een gevarieerde en natuurlijke leefomgeving.

  Pinus pumila 'Glauca' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  De Pinus pumila 'Glauca' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in zeer warme klimaten.

  Het is niet aan te raden om de naalden of zaden van deze plant te consumeren. Het kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen.

  Ja, naaldhout zoals 'Pinus pumila 'Glauca' heeft van nature geluidsdempende eigenschappen door de dichte structuur van de naalden en het hout. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar voordat er nieuwe groei begint te verschijnen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe, schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant om de wortels effectief te bereiken.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant vereist een goed doorlatende bodem met een neutrale tot zure pH. Een bodem met een goede structuur en voldoende voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd wateroverlast.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende, zanderige grond. Vermijd te natte of te vochtige plekken om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan een beschermende folie of jutezak rond de plant worden gewikkeld. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Knip dode of beschadigde takken af om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te gebruiken. Deze kan worden aangebracht rond de wortelzone van de plant. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen in de tuin. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei van de plant. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De Pinus pumila 'Glauca' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede zuurgraad van de bodem voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan hierbij helpen.

  Een effectieve methode om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden is door regelmatig te controleren op plagen en deze handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen insecticiden of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet als preventieve maatregelen. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en een gezonde groei te bevorderen om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Pinus pumila 'Glauca' is een dwergvorm van de soort Pinus pumila, ook bekend als Siberische dwergden. Deze conifeer heeft een compacte groeiwijze en blauwgrijze naalden die een zilverachtige uitstraling hebben. De 'Glauca' variant is zeer geschikt voor rotstuinen, kleine tuinen of als bodembedekker. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Pinus pumila 'Glauca' is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.