Pinus wallichiana 'Umbraculifera'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus wallichiana 'Umbraculifera' er en dværgform af Himalayasederen med en kompakt, rund form. Denne nåletræ har bløde, langstrakte nåle, der vokser i bundter og har en blågrøn farve. Planten vokser langsomt og kan til sidst nå en højde på omkring 1,5 meter. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og godt drænet jord. Pinus wallichiana 'Umbraculifera' er et dekorativt bidrag til stenbede, bede og som solitær i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Den bevarer sine blade hele året rundt.

  Planten er vinterhårde ned til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Sørg for et beskyttet sted i haven.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og beskæring er normalt tilstrækkeligt for at holde planten sund. Derudover trives planten godt i fuld sol og veldrænet jord.

  Pinus wallichiana 'Umbraculifera' har brug for plads til at udvikle sig og vokse. Denne plante bør plantes på et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse ud. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantestedet.

  Ja, denne plante vokser godt i skyggen. Det er et stærkt træ, der kan tilpasse sig godt til forskellige vækstbetingelser. Det vil trives godt i et skyggefuldt miljø.

  Pinus wallichiana 'Umbraculifera' har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af jordbunden og vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandfyldt. Overvanding kan føre til rodskader.

  Ja, denne plante er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier.

  Pinus wallichiana 'Umbraculifera' er et træ, der kan bidrage til biodiversiteten ved at tilbyde føde og skjulesteder for forskellige dyr, såsom fugle og insekter. Træet bidrager også til jordens sundhed og hjælper med at opretholde et stabilt økologisk miljø. Generelt kan det siges, at denne plante positivt bidrager til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Planten kan lide fuld sol og kan lide en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder. Plant planten i godt drænet jord for optimal vækst.

  Nej, nålene og frøene fra denne plante er ikke spiselige for mennesker. Det er ikke anbefalet at indtage dele af denne plante. Det er bedre at dyrke andre spiselige planter i haven.

  Ja, denne plante har egenskaben til at dæmpe lyd takket være den tætte vækst og nåleagtige blade. Dette gør det muligt for planten at have en støjreducerende funktion i haven.

 • Denne plante kræver ikke meget beskæring, kun for at fjerne døde eller beskadigede grene. Det er bedst at beskære tidligt om foråret eller om efteråret. Sørg for at bevare plantens form under beskæringen.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå dog at holde jorden konstant våd.

  Pottemuld til denne plante skal være godt drænende og må ikke indeholde stillestående vand. En blanding af havekulls, sand og kompost er ideel for en sund vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkelig næring og fugt, men undgå en for våd rodklump.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og ikke er for tung eller kompakt. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 anbefales for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og kan trække vejret frit. Undgå for våd eller for tør jord, dette kan skade plantens sundhed.

  Sørg for vinterbeskyttelse ved at dække rødderne med et tykt lag muld eller blade. Beskyt grenene med en vindtæt klud eller jute. Vær opmærksom på ekstrem frost og sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig om vinteren.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær eventuelt døde eller beskadigede grene.

  For haveplanter er det vigtigt at give gødning om foråret, så planten har tilstrækkeligt med næringsstoffer til at vokse og blomstre. Brug en gødning specielt til nåletræer og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan være skadeligt, så vær forsigtig med brugen af gødning.

  Mulching er en god måde at beskytte jorden omkring planten mod frost om vinteren og udtørring om sommeren. Derudover forbedrer mulch jordens struktur og hjælper med at mindske ukrudt. Det er vigtigt at kontrollere mulchlaget regelmæssigt og supplere det, hvis det er nødvendigt.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Tilsætning af kompost kan holde jordens surhedsgrad i balance.

  Til bekæmpelse af skadedyr på denne plante kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender af det specifikke skadedyr. Derudover hjælper det regelmæssige inspektion af planten for tegn på skadedyr og fjernelse af angrebne dele også med at forebygge skadedyr. Det anbefales at tage forebyggende foranstaltninger såsom at skabe en sund vækstomgivelse og undgå overdreven fugt.

 • Beskrivelse

  Pinus wallichiana 'Umbraculifera' er en dværgform af Himalayasederen med en kompakt, rund form. Denne nåletræ har bløde, langstrakte nåle, der vokser i bundter og har en blågrøn farve. Planten vokser langsomt og kan til sidst nå en højde på omkring 1,5 meter. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og godt drænet jord. Pinus wallichiana 'Umbraculifera' er et dekorativt bidrag til stenbede, bede og som solitær i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.