Podocarpus nivalis

Podocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Podocarpus nivalis, ook wel bekend als de sneeuwyew, is een langzaam groeiende groenblijvende struik of kleine boom. Het heeft slanke, dichte takken bedekt met donkergroene, naaldachtige bladeren. In de lente produceert de plant kleine bolvormige kegels die later rijpen tot blauwachtige bessen. De Podocarpus nivalis gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen en landschappen. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Podocarpus nivalis is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer de meeste planten hun bladeren verliezen. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn decoratieve bladeren en winterhardheid.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extremere vorst. Deze tuinplant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Podocarpus nivalis vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Verder heeft deze plant geen speciale verzorging nodig en is hij bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

  Podocarpus nivalis heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden van andere planten om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek en vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Ja, Podocarpus nivalis groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een schaduwtolerante plant die goed gedijt zonder direct zonlicht. Het is een ideale keuze voor tuinplanten op plekken met weinig zonlicht.

  Podocarpus nivalis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Het advies is om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en geur. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het dient als schuil- en nestplaats voor dieren en insecten. Het zorgt ook voor voedsel voor vogels en insecten, waardoor de diversiteit in de tuin wordt bevorderd.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie. Het kan gevaarlijk zijn om onbekende planten te eten.

  Ja, Podocarpus nivalis heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij zijn dichte bladerdek en robuste structuur. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt bij voorkeur in het voorjaar na de bloei, om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit om licht en lucht door te laten. Ook is het mogelijk om regelmatig de toppen van de scheuten te snoeien om de plant compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Podocarpus nivalis houdt van goed doorlatende potgrond die niet te nat is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Bij het verpotten is het aan te raden om speciale potgrond voor sierplanten te gebruiken.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan een goed doorlatende en vochtige bodem met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat er geen wateroverlast ontstaat. Het toevoegen van organische mulch kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst in de winter door middel van het gebruik van mulch of een beschermende doek. Plaats de plant op een beschutte plek uit de directe wind om schade te voorkomen. Geef de plant in de winterperiode minder water om rotten te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in de lente en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. De plant kan het beste beschermd worden tegen sterk en koud winterweer.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken aan zowel de plant als het milieu.

  Mulch is aan te raden voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal, zoals bladeren of houtsnippers, en breng een laag van ongeveer 5 centimeter aan rond de plant. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Deze plant is gevoelig voor mijten en schubinsecten. Door regelmatig te controleren op deze plagen en ze indien nodig te bestrijden, kan de plant gezond blijven. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Podocarpus nivalis, ook wel bekend als de sneeuwyew, is een langzaam groeiende groenblijvende struik of kleine boom. Het heeft slanke, dichte takken bedekt met donkergroene, naaldachtige bladeren. In de lente produceert de plant kleine bolvormige kegels die later rijpen tot blauwachtige bessen. De Podocarpus nivalis gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen en landschappen. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.