Pseudotsuga menziesii

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pseudotsuga menziesii, ook bekend als de Douglas spar, is een grote naaldboom die tot 100 meter hoog kan worden en een kegelvormige kroon heeft. De boom heeft lange naaldachtige bladeren die in trossen groeien en een frisse geur afgeven wanneer ze worden aangeraakt. De kegels van de Pseudotsuga menziesii zijn langwerpig en hangen naar beneden, en bevatten zaden die door dieren worden verspreid. Deze boom is inheems in Noord-Amerika en wordt veel gebruikt in de houtindustrie vanwege zijn sterke en duurzame hout. Het is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn majestueuze verschijning en snelle groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pseudotsuga menziesii is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn naalden. Dit zorgt voor een constant groene uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan tuinen die het hele jaar door kleur willen behouden.

  Pseudotsuga menziesii is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Pseudotsuga menziesii heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten, zodat de boom kan uitgroeien tot zijn volle potentieel. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de boom bij het planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dat kan wortelrot veroorzaken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan met zijn bloemen, wat zorgt voor bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij veel insecten aantrekt en als schuilplaats dient voor verschillende diersoorten. Daarnaast zorgt hij voor een gevarieerd ecosysteem en draagt bij aan de gezondheid van de bodem.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen volle zon en doet het goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant gedijt het beste in een goed gedraineerde grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierboom in tuinen en parken. Eetbare delen van de plant zijn niet bekend.

  Ja, de Pseudotsuga menziesii heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte takken en naalden. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen en zorgt zo voor een rustige omgeving in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde takken te snoeien om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het late najaar of vroege voorjaar, wanneer de plant in rust is. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de takken te minimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat er geen wateroverlast ontstaat. Het is aan te raden om jaarlijks compost of organische meststoffen toe te voegen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de standplaats beschutting biedt tegen harde wind om schade aan de takken te voorkomen. Vermijd plaatsen met stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om tijdens strenge vorst de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Het kan ook helpen om de plant in de winter te beschermen tegen uitdroging door hem regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de plant in een beschutte locatie staat om hem te beschermen tegen harde wind.

  De plant moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en voeg mulch toe rond de basis van de plant voor extra voeding en vochtretentie. Geef de plant indien nodig een meststof die is ontworpen voor coniferen.

  Voor deze plant is het aan te raden om een bemesting te geven in het voorjaar met een langzaam werkende meststof die speciaal is samengesteld voor coniferen. Zorg dat de voedingstoffen gelijkmatig verdeeld worden rond de wortelzone en niet direct tegen de stam van de plant komen. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering aan zoals aangegeven op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze soort, omdat het de bodemvochtigheid reguleert en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een effectieve mulchlaag. Houd de mulch echter weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die moeilijk opneembaar zijn voor de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aanpassingen te maken voor een optimale groei.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten zoals spintmijten, bladluizen en larven van naaktslakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen ook effectief zijn bij het beheersen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Pseudotsuga menziesii, ook bekend als de Douglas spar, is een grote naaldboom die tot 100 meter hoog kan worden en een kegelvormige kroon heeft. De boom heeft lange naaldachtige bladeren die in trossen groeien en een frisse geur afgeven wanneer ze worden aangeraakt. De kegels van de Pseudotsuga menziesii zijn langwerpig en hangen naar beneden, en bevatten zaden die door dieren worden verspreid. Deze boom is inheems in Noord-Amerika en wordt veel gebruikt in de houtindustrie vanwege zijn sterke en duurzame hout. Het is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn majestueuze verschijning en snelle groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.