Taxus baccata 'Aureovariegata'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Taxus baccata 'Aureovariegata' is een langzaam groeiende struik met opvallend geelgroen blad dat mooi contrasteert met de donkergroene naalden. De bladeren zijn stevig en naaldachtig van vorm, en de struik behoudt zijn kleur het hele jaar door. Deze soort heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel hagen als solitaire beplanting. De Taxus baccata 'Aureovariegata' staat bekend om zijn winterhardheid en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en lichtomstandigheden. Deze plant produceert rode bessen die geliefd zijn bij vogels, maar die wel giftig zijn voor mensen en huisdieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en constante uitstraling in de tuin.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld wat bladeren of stro.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en om hem jaarlijks te snoeien om een mooie vorm te behouden. Deze plant gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden en is winterhard.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze niet belemmerd wordt in zijn groei. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij de Taxus baccata 'Aureovariegata' geplaatst worden.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' gedijt het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant vertragen en kan de bladkleur minder intens worden. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant op een zonnige standplaats te planten voor optimale groei.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' heeft gemiddeld één keer per week water nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig en is het voldoende om de grond af en toe vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' is niet vlinder- en bijenlokkend omdat de plant geen bloemen produceert die nectar bevatten. Het is een decoratieve plant met gele en groene bladeren die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn sierwaarde in de tuin. Planten die wel vlinders en bijen aantrekken zijn bijvoorbeeld lavendel en vlinderstruiken.

  Taxus baccata 'Aureovariegata' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door zijn dikke en dichte groei die beschutting biedt aan kleine dieren. De plant trekt vogels aan die voedsel vinden in de rode bessen. Daarnaast is de Taxus baccata 'Aureovariegata' een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, Taxus baccata 'Aureovariegata' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en winterharde plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Taxus baccata is niet eetbaar. Alle delen van de plant zijn giftig, waardoor consumptie ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het is belangrijk om deze plant niet te verwarren met andere soorten die wel eetbaar zijn.

  Ja, Taxus planten zijn geluidsdempend vanwege hun dichte groei en dikke naalden die geluidsgolven absorberen. Het planten van Taxus baccata kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin.

 • De Taxus baccata 'Aureovariegata' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of het najaar. Verwijder dood hout en snoei jaarlijks om de vorm te behouden. Let op dat de plant giftig is, draag altijd handschoenen tijdens het snoeien.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft voorkeur voor goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Taxus baccata 'Aureovariegata' gedijt goed op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze plant kan goed geplant worden in borders, als haag of solitair in de tuin.

  Tuinplanten kunnen in de winter worden beschermd door een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Gebruik ook een beschermhoes of jute doek om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar een meststof te geven die speciaal is samengesteld voor groenblijvende planten. Gebruik een meststof met een langzame afgifte zodat de plant gedurende het groeiseizoen geleidelijk voedingsstoffen binnenkrijgt. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid bij deze plant. Dode bladeren, compost of boomschors zijn geschikte materialen om te gebruiken als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure bodem kan negatieve invloed hebben op de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  en kan gevoelig zijn voor aanvallen van ongedierte zoals bladluizen, spint, en taxuskever. Het is aan te raden om regelmatig de plant te controleren en indien nodig biologische of chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken om het ongedierte te verwijderen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Taxus baccata 'Aureovariegata' is een langzaam groeiende struik met opvallend geelgroen blad dat mooi contrasteert met de donkergroene naalden. De bladeren zijn stevig en naaldachtig van vorm, en de struik behoudt zijn kleur het hele jaar door. Deze soort heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel hagen als solitaire beplanting. De Taxus baccata 'Aureovariegata' staat bekend om zijn winterhardheid en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en lichtomstandigheden. Deze plant produceert rode bessen die geliefd zijn bij vogels, maar die wel giftig zijn voor mensen en huisdieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.