Taxus baccata 'Semperaurea'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Taxus baccata 'Semperaurea' is een langzaam groeiende conifeer met heldergele naalden die het hele jaar door aan de takken blijven zitten. Deze plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 4 meter en een breedte van 2 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw en gedijt op verschillende grondsoorten. Deze Taxus-soort is geschikt voor solitaire beplanting, maar kan ook goed worden toegepast in hagen. Let op: de besjes van deze plant zijn giftig als ze worden gegeten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt dus het hele jaar door zijn bladeren. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin.

  Deze plant is volledig winterhard en kan temperaturen tot -20°C overleven. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude en vorst. Je hoeft je geen zorgen te maken over winterbescherming bij deze plant.

  Taxus baccata 'Semperaurea' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig snoeien en water geven, maar over het algemeen heeft het weinig zorg nodig. Het gedijt goed in zowel schaduw als zon en heeft een lange levensduur.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant ongeveer 2-3 meter ruimte nodig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om te groeien en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Plant de Taxus baccata 'Semperaurea' niet te dicht bij andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Ja, de Taxus baccata 'Semperaurea' groeit goed in de schaduw. Het is een winterharde plant die kan gedijen in zowel volle zon als in de schaduw. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De Taxus baccata 'Semperaurea' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond bij de wortels te voelen.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege zijn eigenschappen. Het is daarom niet geschikt om deze plant aan te planten als je vlinders en bijen wilt lokken in je tuin. De focus van deze plant ligt voornamelijk op zijn decoratieve waarde.

  Taxus baccata 'Semperaurea' draagt niet bij aan de biodiversiteit, omdat het geen bloemen heeft die insecten aantrekken. Het is voornamelijk een decoratieve plant die weinig bijdraagt aan het ecosysteem. Voor een grotere biodiversiteit kunnen beter andere planten worden gekozen die wel nectar en pollen leveren voor insecten.

  De Taxus baccata 'Semperaurea' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de Taxus baccata 'Semperaurea' kan goed tegen de volle zon. Deze plant kan prima gedijen in een zonnige omgeving en heeft geen problemen met veel zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden in warme periodes.

  Nee, de bessen en takjes van Taxus baccata zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden kan leiden tot ernstige vergiftiging en dodelijk zijn voor mens en dier. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

  Ja, de Taxus baccata 'Semperaurea' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte structuur van de naalden en takken. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te reduceren in een tuinomgeving. Planten met een dichte structuur en veel blad zijn over het algemeen goed in het dempen van geluid.

 • Taxus baccata 'Semperaurea' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg voor een regelmatige vorm door te snoeien. Snoei niet te diep in het oude hout om verlies van de mooie gele kleur te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Semperaurea' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water komen te staan. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De Taxus baccata 'Semperaurea' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks aan te vullen met voedingsstoffen om de plant gezond en mooi te houden.

  Voor deze plant is een goed doorlatende bodem van belang. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd stilstaand water rond de wortels.

  De Taxus baccata 'Semperaurea' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Deze plant kan zowel in zandige als vochthoudende grond groeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind.

  Om 'Semperaurea' te beschermen in de winter, kan je rond de plant mulch aanbrengen tot een dikte van ongeveer tien centimeter. Ook kan je een beschermende doek of jute rond de plant wikkelen om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Deze plant vereist regelmatige snoei om zijn vorm te behouden en te voorkomen dat de takken te dicht op elkaar groeien. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en geef de plant voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om met regelmaat te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een langzaamwerkende meststof speciaal voor tuinplanten in het vroege voorjaar of late winter. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is gunstig om een laag mulch rond de wortels van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf of compost. Een juiste zuurgraad draagt bij aan een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Het is ook nuttig om de planten regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven, zodat ze gezond blijven en minder vatbaar zijn voor plagen. Als er toch ongedierte wordt gevonden, kunnen biologische bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of insecticiden op basis van natuurlijke ingrediënten worden toegepast.

 • Omschrijving

  De Taxus baccata 'Semperaurea' is een langzaam groeiende conifeer met heldergele naalden die het hele jaar door aan de takken blijven zitten. Deze plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van zo'n 4 meter en een breedte van 2 meter. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw en gedijt op verschillende grondsoorten. Deze Taxus-soort is geschikt voor solitaire beplanting, maar kan ook goed worden toegepast in hagen. Let op: de besjes van deze plant zijn giftig als ze worden gegeten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.