Taxus baccata 'Standishii'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Taxus baccata 'Standishii' is een langzaam groeiende, compacte struik met opgaande takken en een dichte vertakking. De naalden zijn donkergroen van kleur en hebben een lichtere onderzijde. In het voorjaar produceert de plant onopvallende rode besjes die giftig zijn voor mens en dier. Deze taxussoort gedijt goed op zowel zonnige als schaduwrijke plekken en is goed bestand tegen snoei. Door zijn mooie vorm en wintergroene bladeren is de Taxus baccata 'Standishii' een geliefde plant voor het creëren van formele hagen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende uitstraling.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Taxus baccata 'Standishii' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig, groeit langzaam en kan goed tegen snoei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei.

  Voor een Taxus baccata 'Standishii' plant heeft u ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig. Deze plant groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 5 meter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en uit te groeien.

  De Taxus baccata 'Standishii' gedijt goed in de schaduw en kan uitstekend groeien onder bomen of in beschutte plekken in de tuin. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Ideaal voor tuinen met veel bomen of hoge struiken die schaduw creëren.

  De Taxus 'Standishii' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Geef in droge periodes eventueel vaker water.

  Taxus baccata 'Standishii' trekt geen vlinders en bijen aan vanwege de giftigheid van de naalden en zaden. Het is dus niet bepaald een plant die insecten lokt voor bestuiving. Andere planten in de tuin kunnen beter dienen als voedselbron voor vlinders en bijen.

  Ja, Taxus baccata 'Standishii' is goed voor biodiversiteit omdat het bessen produceert die vogels aantrekken en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in het ecosysteem van de tuin.

  De Taxus baccata 'Standishii' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Taxus baccata 'Standishii' kan goed tegen de volle zon. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven op warme dagen.

  Nee, Taxus baccata is giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder dodelijke vergiftiging. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in uw tuin te planten als u kinderen of huisdieren heeft.

  Ja, de Taxus baccata 'Standishii' heeft naast zijn decoratieve eigenschappen ook het vermogen om geluid te dempen dankzij zijn dichte groei en groenblijvende naalden. Het is daarom een geschikte keuze voor geluidsgevoelige gebieden in de tuin.

 • Taxus baccata 'Standishii' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant naar de gewenste vorm. Let op dat de plant niet te rigoureus gesnoeid wordt, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De Taxus baccata 'Standishii' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de plant na het planten goed te bewateren om de wortels goed te laten groeien.

  De Taxus baccata 'Standishii' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei te bevorderen.

  De Taxus baccata 'Standishii' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en goed gedraineerd is. Vermijd zware, compacte grond en let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Standishii' gedijt het best op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd natte voeten. De plant kan goed groeien in zowel zure als neutrale grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je mulch, zoals bladeren of stro, rond de basis van de plant aanbrengen. Ook kan je een jute of fleece doek over de plant leggen om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de vorm te behouden en om nieuwe groei te stimuleren. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral bij droog weer. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten zoals Taxus baccata 'Standishii' hebben in het voorjaar een bemesting nodig met organische meststoffen. Het is raadzaam om speciale meststoffen te gebruiken die zijn afgestemd op de behoeften van de plant. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Standishii' heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor ongedierte zoals taxuskevers en spintmijten. Ongediertebestrijding kan worden uitgevoerd door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is ook belangrijk om de plant in goede gezondheid te houden door de juiste verzorging en bemesting.

 • Omschrijving

  De Taxus baccata 'Standishii' is een langzaam groeiende, compacte struik met opgaande takken en een dichte vertakking. De naalden zijn donkergroen van kleur en hebben een lichtere onderzijde. In het voorjaar produceert de plant onopvallende rode besjes die giftig zijn voor mens en dier. Deze taxussoort gedijt goed op zowel zonnige als schaduwrijke plekken en is goed bestand tegen snoei. Door zijn mooie vorm en wintergroene bladeren is de Taxus baccata 'Standishii' een geliefde plant voor het creëren van formele hagen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.