Thuja occidentalis 'Frieslandia'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Frieslandia' er en kompakt nåletræ med markante blågrønne nåle, der er grupperet i bundter. Denne sort har en pyramideformet vækstform og kan vokse til et mellemstort træ på cirka 4 meter højt. 'Frieslandia' er vinterhårdfør og trives godt i både sol og halvskygge. Planten er velegnet til hække eller som en solitær blikfang i haven. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og bevaring af formen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Thuja occidentalis 'Frieslandia' er stedsegrøn. Planten beholder sine blade hele året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af dens vintergrønne egenskaber.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Planten trives godt i et tempereret klima.

  Denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig og sørge for tilstrækkeligt med sollys. Beskæring kan være nødvendig for at bevare formen.

  Thuja occidentalis 'Frieslandia' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for, at planten har nok plads til at nå sin fulde højde og bredde. Tag hensyn til de optimale vækstbetingelser og planteaflstande for en sund vækst.

  Havplanter som Thuja occidentalis 'Frieslandia' vokser generelt godt i skyggen. De kan dog trives bedre og udvikle sig i solrige til halvskyggede omgivelser. Det er vigtigt at sikre, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund.

  Thuja occidentalis 'Frieslandia' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at sikre, at jorden forbliver jævnt fugtig, men ikke vandmættet. Øg vandbehovet i varme perioder eller ved kraftig vind.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en attraktiv plante for bestøvere som sommerfugle og bier på grund af nektar og blomster, den tilbyder. Denne plante bidrager til biodiversiteten i haven.

  Thuja occidentalis 'Frieslandia' er en dekorativ haveplante, der ikke bidrager til biodiversitet. For at fremme biodiversiteten er det bedre at vælge hjemmehørende planter. Disse tiltrækker flere hjemmehørende dyr og fremmer økosystemet.

  Planten blomstrer i april og maj månederne, og blomstringen varer cirka 2 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. En veldrænet jord er også vigtig for plantens sundhed.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er vigtigt kun at spise planter, der er sikre at indtage. Det anbefales at identificere de rigtige planter, før man forsøger at spise dem.

  Thuja occidentalis 'Frieslandia', også kendt som livstræet, har tætte grene, der kan dæmpe lyd. Det er derfor et godt valg, hvis du leder efter en plante, der kan virke lyddæmpende i din have. Planter med tætte grene og blade har generelt en lydisolerende virkning.

 • Thuja occidentalis 'Frieslandia' bør bedst beskæres om foråret eller efteråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær siderne let for at bevare formen. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i en vandpyt. Kontroller jorden regelmæssigt, inden du giver vand.

  For denne plante er det vigtigt at bruge kvalitetspottemuld til haveplanter. Sørg for, at pottemulden er veldrænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Regelmæssig gødskning af planten vil også bidrage til en god udvikling.

  Jordkvaliteten for denne plante bør være godt drænet og fugtig, med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for en humusrig jord med tilstrækkelige næringsstoffer for at fremme plantens vækst og udvikling. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om jorden er tilstrækkeligt fugtig, især i varme perioder.

  Denne plante trives bedst på en placering med fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå skade.

  Det anbefales at beskytte planten med et lag af blade eller halm omkring rødderne i vinterperioden. En jutesæk eller fiberdug kan også vikles om planten for at undgå frostskader. Sørg desuden for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden vinteren begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig vanding i tørre perioder og beskæring om foråret er nok til at holde planten sund. Det er vigtigt at fjerne døde grene og holde plantens form.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning. Brug en generel gødning til nåletræer om foråret og eventuelt igen om sommeren. Sørg for, at gødningen bliver godt optaget af jorden og ikke kommer i direkte kontakt med rødderne.

  Det anbefales at mulche jorden omkring planten for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom barkflis eller kompost for god isolering og som en kilde til næring for planten. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad stammen af planten for at undgå svampesygdomme.

  Jordens surhedsgrad, hvor denne plante trives, bør være let sur til neutral. En pH-værdi på omkring 6 til 7 er ideel for disse havplanter. God dræning er også vigtig for en sund vækst.

  Brug neemolie eller insekticidal sæbe til at bekæmpe bladlus og spindemider. Placer marihøns for at bekæmpe lus. Skyl planten regelmæssigt med vand for at skylle eventuelt skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  Thuja occidentalis 'Frieslandia' er en kompakt nåletræ med markante blågrønne nåle, der er grupperet i bundter. Denne sort har en pyramideformet vækstform og kan vokse til et mellemstort træ på cirka 4 meter højt. 'Frieslandia' er vinterhårdfør og trives godt i både sol og halvskygge. Planten er velegnet til hække eller som en solitær blikfang i haven. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og bevaring af formen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.