Thuja occidentalis 'Little Giant'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Little Giant' is een langzaam groeiende dwergconifeer die compact en bolvormig van vorm is. De naalden zijn groen en schubvormig, en de plant behoudt zijn kleur het hele jaar door. Deze cultivar is ideaal voor kleinere tuinen, rotstuinen of als accentplant. 'Little Giant' kan goed tegen snoei en kan ook in potten worden geplant. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. De plant blijft zowel in de zomer als in de winter groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Planten die winterhard zijn, kunnen lagere temperaturen overleven zonder schade op te lopen.

  Deze plant is eenvoudig te onderhouden en vereist weinig zorg. Regelmatig snoeien om de vorm te behouden is aanbevolen. Het is ook belangrijk om de plant voldoende water en voedingsstoffen te geven.

  Deze plant heeft een minimale ruimte van 50 cm nodig tussen andere planten. Houd rekening met een maximale hoogte van 150 cm en een maximale breedte van 100 cm bij het planten. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te laten groeien.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende indirect licht ontvangt. Volg de specifieke verzorgingsinstructies voor de optimale groei.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn vaker water te geven.

  Thuja occidentalis 'Little Giant' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is daarom geen vlinder- en bijenlokkende plant. Het is vooral geschikt als tuinplant voor zijn decoratieve eigenschappen.

  Thuja occidentalis 'Little Giant' draagt niet veel bij aan biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde tuinplant is die weinig voedsel of schuilplaatsen biedt voor dieren. Voor een grotere biodiversiteit in de tuin, zijn inheemse planten met bloemen en bessen meer geschikt.

  Deze plant bloeit vanaf april tot mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Thuja occidentalis 'Little Giant' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonbestendige tuinplant die prima gedijt in direct zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, Thuja occidentalis 'Little Giant' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare delen. Het kan zelfs giftig zijn voor mens en dier bij consumptie.

  Thuja occidentalis 'Little Giant' heeft dichte takken die geluid en wind kunnen tegenhouden, waardoor het enigszins geluidsdempend kan zijn. Echter, het is niet zo effectief als bijvoorbeeld een muur of hek. Het kan wel helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • "Snoei de 'Little Giant' in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de toppen lichtjes bij voor een compacte groei. Vermijd zware snoei in de zomer of herfst om de plant niet te verzwakken."

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Thuja occidentalis 'Little Giant' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor de groei van deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem om een gezonde ontwikkeling te bevorderen.

  De Thuja occidentalis 'Little Giant' gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Het is belangrijk om Thuja occidentalis 'Little Giant' in de winter te beschermen tegen kou en sneeuw. Gebruik hiervoor een dikke laag mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond. Snoeien kan in het voorjaar of najaar worden gedaan om de vorm te behouden. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Thuja's hebben doorgaans geen specifieke meststof nodig. Een algemene meststof voor groenblijvende planten kan worden gebruikt in het voorjaar. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch de grond rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-7,5 centimeter aan, maar laat ruimte rond de stam vrij om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 wordt aanbevolen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuulijke predator insecten zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen schadelijke insecten handmatig worden verwijderd of worden bestreden met een natuurlijke insectenverdelger. Regelmatig controleren op plagen en ziekten helpt om mogelijke problemen vroegtijdig aan te pakken.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Little Giant' is een langzaam groeiende dwergconifeer die compact en bolvormig van vorm is. De naalden zijn groen en schubvormig, en de plant behoudt zijn kleur het hele jaar door. Deze cultivar is ideaal voor kleinere tuinen, rotstuinen of als accentplant. 'Little Giant' kan goed tegen snoei en kan ook in potten worden geplant. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.