Thuja occidentalis 'Tiny Tim'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Tiny Tim' is een dwergvorm van de Amerikaanse levensboom met een compacte groeiwijze en een bolvormig uiterlijk. De naalden zijn heldergroen en geven de plant een frisse uitstraling. 'Tiny Tim' groeit langzaam en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 60 cm. Deze plant is ideaal voor kleine tuinen, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed gedraineerde grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Tiny Tim' is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn naalden behoudt. Het is een winterharde struik die perfect is voor in de tuin. De bladeren van de plant zijn groen van kleur en blijven het hele jaar door mooi.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan dus over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. Daarnaast gedijt de plant goed in de volle zon of halfschaduw.

  De plant heeft een compacte groei en kan goed gedijen in kleinere tuinen. Het is aan te raden om de plant minstens 30 cm van elkaar te planten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

  Ja, Thuja occidentalis 'Tiny Tim' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan gedijen in gedeeltelijke schaduw tot volledige schaduw en heeft niet per se direct zonlicht nodig om te groeien. Het is daarom een goede keuze voor plekken in de tuin waar weinig zonlicht komt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je weer water geeft, zodat de wortels niet te nat worden. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant Thuja occidentalis 'Tiny Tim' trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor bestuivers in de tuin.

  Thuja occidentalis 'Tiny Tim' draagt niet bij aan biodiversiteit, omdat het een gekweekte plant is met beperkte ecologische waarde voor dieren en insecten. Andere inheemse planten zijn beter geschikt om biodiversiteit te ondersteunen in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten aan te planten voor een gezonde leefomgeving voor dieren en insecten.

  "Thuja occidentalis 'Tiny Tim' bloeit in de maanden april tot mei met kleine bloemen die enkele weken aanhouden."

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Thuja occidentalis 'Tiny Tim' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan schadelijk zijn bij inname.

  Thuja occidentalis 'Tiny Tim' heeft een dicht bladerdek en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen plant die specifiek is aangeplant voor geluidsdempende eigenschappen. Andere planten zoals hagen of grotere bomen zijn effectiever voor geluidsdemping in de tuin.

 • Thuja occidentalis 'Tiny Tim' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant compact door regelmatig licht te snoeien. Pas op dat u niet te diep snoeit, om kale plekken te voorkomen.

  Je kunt de plant het beste regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel- en wortelrot te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met gaten onderin voor een goede drainage.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem van goede kwaliteit is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen koude wind en vorst. Gebruik bijvoorbeeld een speciale vliesdoek of jute om de plant te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig snoeien om de gewenste vorm en grootte te behouden is aanbevolen. Geef in droge periodes regelmatig water.

  Thuja occidentalis 'Tiny Tim' vereist een lichte bemesting in het voorjaar met een slow-release meststof speciaal voor coniferen. Gebruik geen meststoffen met een hoog stikstofgehalte, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

  Mulch helpt om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik aan te brengen voor optimale groei. Kies organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor deze plant. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Thuja occidentalis 'Tiny Tim', kunt u gebruik maken van natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook neemolie of pyrethrine gebruiken als biologische bestrijdingsmiddelen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en neem indien nodig maatregelen om de plaag te bestrijden.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Tiny Tim' is een dwergvorm van de Amerikaanse levensboom met een compacte groeiwijze en een bolvormig uiterlijk. De naalden zijn heldergroen en geven de plant een frisse uitstraling. 'Tiny Tim' groeit langzaam en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 60 cm. Deze plant is ideaal voor kleine tuinen, rotstuinen of als bodembedekker. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed gedraineerde grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.