Thuja occidentalis 'Woodwardii'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Woodwardii' is een compacte, langzaam groeiende cultivar van de westerse levensboom met een kegelvormige groeiwijze. De bladeren zijn zacht en geelgroen van kleur, waardoor de plant een frisse uitstraling heeft. Het is een geschikte plant voor hagen, borders of als solitaire plant in de tuin. 'Woodwardii' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Deze plant is wintergroen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende groen. Het is een mooie aanvulling op de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen in beschutte omgevingen. In strenge winters kan de plant bescherming nodig hebben tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de groei en vorm van de plant.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten en objecten, zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs volledige schaduw verdragen, maar zal wel langzamer groeien dan wanneer deze in de zon staat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig is en dat er regelmatig bemesting wordt gegeven voor een optimale groei.

  De Thuja occidentalis 'Woodwardii' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond in tussenliggende periodes goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de planten 's ochtends of 's avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Thuja occidentalis 'Woodwardii' heeft geen bloemen en produceert dus geen nectar of pollen, wat betekent dat het niet aantrekkelijk is voor vlinders en bijen.

  Thuja occidentalis 'Woodwardii' is een tuinplant die weinig bijdraagt aan biodiversiteit. Het is een gecultiveerde variant van de inheemse Thuja occidentalis en biedt weinig voedsel of schuilplaatsen voor dieren in de tuin. Voor meer biodiversiteit kun je beter kiezen voor inheemse planten.

  Thuja occidentalis 'Woodwardii' bloeit niet, omdat het een conifeer is. Het is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Het is daarom geen bloeiende plant en heeft geen specifieke bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens zes uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, de Thuja occidentalis 'Woodwardii' is niet eetbaar. Het eten van de plant kan leiden tot giftige reacties in het lichaam. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  De Thuja occidentalis 'Woodwardii' heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen dempen, vooral bij hogere frequenties. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de zomer om schade te minimaliseren. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant compact en gezond.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doornat is en vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om de wortels goed te bereiken.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur vochtig tot vochtig. Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt voor deze tuinplant. Zorg voor voldoende voeding en organisch materiaal in de grond voor optimale groei en gezondheid.

  De Thuja occidentalis 'Woodwardii' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant heeft bescherming nodig in de winter, vooral tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in te pakken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed wordt afgedekt met bijvoorbeeld bladeren of compost voor extra isolatie.

  De Tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven bij droogte en snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig, omdat ze van nature goed gedijen in de grond. Mocht de plant er toch wat lusteloos uitzien, dan kun je een algemene meststof gebruiken in het voorjaar. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Mulchen is gunstig voor de plant omdat het helpt de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur van de wortels te reguleren. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals boomschors of compost te gebruiken als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt is.

  De Tuja occidentalis 'Woodwardii' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kun je het beste regelmatig controleren op aanwezigheid van bladluizen, spintmijten en taxuskevers. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van geurige kruiden en bloemen die ongedierte afweren.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Woodwardii' is een compacte, langzaam groeiende cultivar van de westerse levensboom met een kegelvormige groeiwijze. De bladeren zijn zacht en geelgroen van kleur, waardoor de plant een frisse uitstraling heeft. Het is een geschikte plant voor hagen, borders of als solitaire plant in de tuin. 'Woodwardii' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Deze plant is wintergroen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.