Platycladus orientalis 'Elegantissima'

Platycladus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Platycladus orientalis 'Elegantissima' er en slank, opstigende nåletræ med klare grønne blade. Bladene er fine og skælformede og har et elegant udseende. Denne plante er kendt for sin smukke, vertikale vækst og kan blive høj. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde omgivelser. 'Elegantissima' er et populært valg til formelle haver eller som en enkeltstående blikfang.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Det betyder, at den beholder sine blade hele året og ikke taber dem om efteråret. Det er en ideel haveplante for at have grønt i haven året rundt.

  Denne plante er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15°C. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved ekstrem kulde. Det anbefales at beskytte planten om vinteren med f.eks. muld eller fleece.

  Ja, denne plante er ret let at vedligeholde og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Det er en stærk plante, der ikke kræver meget speciel pleje.

  Platycladus orientalis 'Elegantissima' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Det anbefales at plante planten i en rummelig have eller grænse, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse ud. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund.

  Planten trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. I skyggen kan plantens vækst dog være lidt mindre frodig. Derfor anbefales det at placere planten et sted, hvor den får mindst nogle få timers sollys om dagen.

  Planten har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af mængden af lys og temperatur, hvor planten er placeret. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren kan vandbehovet formindskes.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer, og de attraktive blomster, den har. Den er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere.

  Ja, Platycladus orientalis 'Elegantissima' er gavnligt for biodiversiteten, fordi det tiltrækker forskellige insekter og giver ly til fugle. Det bidrager til et varieret have miljø og støtter dermed de naturlige økosystemer.

  Platycladus orientalis 'Elegantissima' blomstrer ikke og producerer ikke blomster.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og dyrkes ikke til forbrug. At indtage det kan være skadeligt for sundheden.

  Ja, Platycladus orientalis 'Elegantissima' har en tæt løvtag, der kan absorbere lyd, hvilket giver den en lyddæmpende egenskab i haven. Løvtaget fungerer som en naturlig barriere mod støjgener.

 • Denne plante kan beskæres om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller syge grene og beskær eventuelt for lange grene tilbage. Beskær helst ikke for voldsomt for at bevare plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmel.

  Pottejord til havplanter skal være godt drænet og rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men ikke for våd. Brug af gødning kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten for denne haveplante skal være veldrænet og let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd, for at undgå rodrot. Sørg for god dræning for at forhindre stående vand.

  Planten trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller beskyttende klude for at forhindre frostskader. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rådne rødder under kolde perioder. Ekstra beskyttelse kan være nødvendig ved ekstrem kulde eller kraftig vind.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og kan godt klare tørre forhold. Beskær regelmæssigt for at opretholde formen og størrelsen. Giv tilstrækkeligt med vand i tørre perioder og tilføj lejlighedsvis lidt gødning for en sund vækst.

  Have i "Haveplanterne har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en generel gødning til prydplanter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Undgå overgødning for at forhindre beskadigelse af rødderne."

  Mulching hjælper med at bevare fugt i jorden og undertrykke ukrudt. At lægge mulch omkring planten kan beskytte rødderne mod frost om vinteren. Sørg for, at mulchlaget ikke lægges op ad plantens stam for at undgå rådningsproblemer.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for plantens vækst og udvikling. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere denne plante for spindemider og bladlus. Bekæmp disse skadedyr om nødvendigt med et biologisk bekæmpelsesmiddel. God hygiejne og tilstrækkelig ventilation kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den Platycladus orientalis 'Elegantissima' er en slank, opstigende nåletræ med klare grønne blade. Bladene er fine og skælformede og har et elegant udseende. Denne plante er kendt for sin smukke, vertikale vækst og kan blive høj. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde omgivelser. 'Elegantissima' er et populært valg til formelle haver eller som en enkeltstående blikfang.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.