Platycladus orientalis 'Pyramidalis Aurea'

Platycladus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Platycladus orientalis 'Pyramidalis Aurea' is een conifeer met een piramidale vorm en opvallend goudgeel blad. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de 'Pyramidalis Aurea' is naaldachtig en blijft het hele jaar door aan de takken zitten. Deze plant is goed winterhard en gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is een decoratieve plant die meestal wordt gebruikt als solitaire eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde tuinplant die in de meeste klimaten goed gedijt. Het blad van de plant kan goudgeel van kleur zijn.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is goed bestand tegen koude en vorst en kan dus prima buiten overwinteren. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist minimaal snoeien en kan gedijen in verschillende bodemsoorten. Zolang het voldoende water en zonlicht krijgt, zal het goed groeien.

  De Platycladus orientalis 'Pyramidalis Aurea' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien en te ontwikkelen. Het is aanbevolen om minstens 2 tot 3 meter ruimte rondom de plant vrij te houden. Zo kan de plant optimaal groeien en zijn volle potentieel bereiken.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder mooi uitgroeien. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten lichtjes opdroogt om wortelrot te voorkomen.Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft om te bepalen of de plant het nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die het produceert. Het trekt deze bestuivers aan door zijn nectar en kleurrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijdraagt aan de aanwezigheid van vogels en insecten in de tuin door het bieden van beschutting en voedsel. Daarnaast kan de plant een diversere vegetatie in de tuin bevorderen door zijn unieke vorm en kleur.

  Deze plant bloeit in april en mei met kleine kegelvormige bloemen. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de 'Platycladus orientalis 'Pyramidalis Aurea' kan goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes, om uitdroging te voorkomen. Ook is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant en heeft geen consumptiewaarde. Het is belangrijk om planten voor consumptie te controleren voordat ze worden gegeten.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking. De dichte bladeren helpen geluid te absorberen en verminderen geluidsoverlast in de tuin. Het kan een goede keuze zijn om een rustige en groene omgeving te creëren.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en zijtakken te verwijderen. Snoei dode of beschadigde takken eveneens in het voorjaar. Zorg ervoor dat de snoeiwonden goed droog zijn voordat er weer nieuw blad aan de plant verschijnt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een goede ontwikkeling.

  Deze plant gedijt het best op een goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende humus en vermijd bodems die constant vochtig zijn. Een bodem met een goede structuur en voldoende voedingselementen zal de groei en gezondheid van deze plant bevorderen.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur neutraal tot licht zuur. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Bij extreme vorst kan het nodig zijn om de plant in te pakken met vliesdoek of noppenfolie. Zorg ook voor een beschutte standplaats tegen harde wind. Een laag mulch rond de wortels kan helpen om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Snoeien is niet nodig, tenzij je de vorm wilt behouden of de grootte wilt controleren. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en zorg voor een goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een speciale meststof voor coniferen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig en volg de instructies nauwkeurig op.

  Mulch is nuttig voor het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en najaar om de wortels te beschermen tegen extreme temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De voorkeur van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,5 en 7,5 ligt voor een optimale groei. De plant gedijt niet goed in zure grond.

  Voor deze tuinplant is preventieve maatregelen tegen ongedierte zoals regelmatig controleren op luizen, spint en schimmels belangrijk. In geval van een plaag zijn biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen goede opties. Voorkom overmatige bemesting en zorg voor een goede beluchting om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Platycladus orientalis 'Pyramidalis Aurea' is een conifeer met een piramidale vorm en opvallend goudgeel blad. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de 'Pyramidalis Aurea' is naaldachtig en blijft het hele jaar door aan de takken zitten. Deze plant is goed winterhard en gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is een decoratieve plant die meestal wordt gebruikt als solitaire eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.