Thuja plicata

Thuja plicata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja plicata, ook wel bekend als de reuzenlevensboom, is een groenblijvende conifeer met smalle kegelvormige kruinen en schilferige schors. Deze boom kan indrukwekkende hoogtes bereiken en wordt vaak gebruikt als windbreker of haag vanwege zijn dichte groei. De bladeren van de Thuja plicata zijn geurig en groen met een licht glanzende textuur. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Thuja plicata is een populaire keuze voor landschapsarchitectuur vanwege zijn sierlijke uitstraling en robuuste groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege deze eigenschap.

  . Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In de winterperiode kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen, zoals het inpakken met vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Snoeien is wel aan te raden om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Thuja plicata heeft veel ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ruimte in de tuin zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Ja, Thuja plicata groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Het is daarom een goede keuze voor tuinen met schaduwrijke plekken.

  Thuja plicata heeft gematigd water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant wekelijks water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Jazeker, Thuja plicata trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die belangrijk is voor de bestuiving van planten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een schuilplaats en voedsel biedt aan verschillende vogels, insecten en kleine zoogdieren. Daarnaast draagt het bij aan de verrijking van de bodem en het behoud van verschillende plantensoorten. Het helpt bij het stimuleren van een gezonde en diverse leefomgeving.

  Thuja plicata bloeit in de maanden april, mei en juni. De bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer om uitdroging te voorkomen. De plant kan ook groeien in de halfschaduw, maar zal minder hard groeien en mogelijk minder dicht worden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in tuinen vanwege zijn decoratieve eigenschappen en groenblijvende bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Thuja plicata heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte takken en naalden. Het is daarom een ​​populaire keuze voor het creëren van groene schermen of hagen in tuinen. De plant helpt om geluidsoverlast te verminderen en zorgt voor meer privacy in de buitenruimte.

 • Thuja plicata kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant in de gaten tijdens het snoeien. Knip takken terug tot vlak boven een groeipunt voor een gezonde groei.

  Thuja plicata houdt van vochtige grond en moet regelmatig water krijgen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef vooral tijdens droge periodes extra water.

  Thuja plicata gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. De plant kan ook groeien op zandige of kleigrond.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met voldoende zonlicht en beschutting tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd een te natte bodem. Het is een sterke plant die goed kan groeien in diverse soorten bodems.

  Zorg voor winterbescherming door de plant in te pakken met een laag mulch of bladeren. Bescherm de wortels tegen vorst door ze te bedekken met een dikke laag organisch materiaal. Vermijd het gebruik van plastic folie of ander materiaal dat de luchtstroom belemmert.

  Voor deze plant is regelmatig snoeien en water geven nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en geef meststoffen in het voorjaar. Verwijder regelmatig dode takken en houd de plant vrij van onkruid en andere planten.

  Thuja plicata heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Voorzie de plant in het voorjaar van een meststof die speciaal is samengesteld voor coniferen. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch kan rond de wortels van deze plant worden gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam of takken van de plant wordt gelegd om rot te voorkomen.

  De Thuja plicata gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op spint, taxuskever en wol- en dopluis. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden voor bestrijding. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om het ecosysteem in de tuin te beschermen.

 • Omschrijving

  Thuja plicata, ook wel bekend als de reuzenlevensboom, is een groenblijvende conifeer met smalle kegelvormige kruinen en schilferige schors. Deze boom kan indrukwekkende hoogtes bereiken en wordt vaak gebruikt als windbreker of haag vanwege zijn dichte groei. De bladeren van de Thuja plicata zijn geurig en groen met een licht glanzende textuur. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Thuja plicata is een populaire keuze voor landschapsarchitectuur vanwege zijn sierlijke uitstraling en robuuste groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.