Thuja plicata 'Dura'

Thuja plicata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja plicata 'Dura' is een cultivar van de Westerse levensboom met een compacte groeiwijze en een piramidale vorm. Deze plant heeft donkergroene naalden die in de winter hun kleur behouden. 'Dura' is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon tot halfschaduw verlangt. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van zo'n 3 tot 5 meter kan bereiken. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn sierlijke uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit maakt hem perfect voor het toevoegen van structuur en kleur aan de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden.

  De temperatuur waarbij ik vorstschade kan oplopen ligt rond de -15 graden Celsius. Hiermee ben ik goed bestand tegen winterse temperaturen en kan ik prima gedijen in een gematigd klimaat. Ik behoor tot de categorie winterharde tuinplanten.

  Thuja plicata 'Dura' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zorg voor voldoende water en zonlicht en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Het is een sterke en duurzame tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten.

  De Thuja plicata 'Dura' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten. De plant kan uiteindelijk een flinke omvang bereiken.

  Ja, Thuja's, in het algemeen, kunnen goed groeien in de schaduw. Ze kunnen echter ook groeien in de volle zon. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Gebruik voor het water geven bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Thuja plicata 'Dura' is niet bekend als een plant die vlinders en bijen aantrekt. Het overgrote deel van de tuinplanten heeft geen specifieke aantrekkingskracht op deze bestuivers. Het is daarom aan te raden om andere planten te kiezen als je specifiek vlinders en bijen in je tuin wilt lokken.

  Thuja plicata 'Dura' draagt bij aan de biodiversiteit door vogels en andere dieren een schuilplaats en nestmogelijkheid te bieden. De plant is ook aantrekkelijk voor insecten, zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit in de tuin. Door het creëren van een diverse en natuurlijke omgeving met verschillende plantensoorten, kan de biodiversiteit nog verder worden verhoogd.

  De Thuja plicata 'Dura' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Het is raadzaam om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant Thuja plicata 'Dura' is niet eetbaar voor mensen. Het is aan te raden om geen delen van de plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het wordt gebruikt als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare eigenschappen.

  Ja, de plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en takkenstructuur. Hierdoor kan hij helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Thuja plicata 'Dura' kan worden gesnoeid in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en compact. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te voorkomen.

  Thuja plicata 'Dura' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Het gebruik van organische meststoffen kan de groei en vitaliteit van de plant bevorderen.

  Thuja's gedijen goed in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een plek met volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Geschikt voor zowel kleine als grote tuinen.

  Om de plant winterbescherming te bieden, kunt u een laag mulch rond de basis aanbrengen. Ook is het raadzaam om de plant in te pakken met speciale winterbeschermingsmaterialen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef de plant regelmatig voeding voor gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en in de zomer meststoffen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een universele meststof voor een goede groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de grond kan halen om gezond te blijven.

  Het is belangrijk om de plant te bedekken met een dikke laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor voedingsstoffen voor de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gehoopt om rotten te voorkomen.

  Thuja plicata 'Dura' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant alle benodigde voedingsstoffen kan opnemen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte zoals spintmijten en bladluizen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door hem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Thuja plicata 'Dura' is een cultivar van de Westerse levensboom met een compacte groeiwijze en een piramidale vorm. Deze plant heeft donkergroene naalden die in de winter hun kleur behouden. 'Dura' is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon tot halfschaduw verlangt. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van zo'n 3 tot 5 meter kan bereiken. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn sierlijke uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.