Tsuga canadensis 'Nana'

Tsuga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tsuga canadensis 'Nana' er en langsomt voksende dværgvariant af canadisk hemlocktræ. Denne kompakte, kugleformede busk har mørkegrønne nåle, der vokser tæt sammen og skaber en smuk tekstur. 'Nana' har et busket og fyldigt udseende og bruges ofte som bunddække eller i stenbede. Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord og kan plantes både i fuld sol og halvskygge. Tsuga canadensis 'Nana' er en smuk og let at vedligeholde plante, der forbliver grøn året rundt og giver haven et strejf af elegance.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året. Dette giver et konstant grønt udseende i haven, selv om vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er en robust haveplante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Den kan plantes i forskellige klimaer.

  Denne plante er generelt let at passe og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og lejlighedsvis beskæring for at bevare formen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og plads til at vokse optimalt.

  Dværgelskere har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og vokse. Plant dværgene et sted, hvor de får tilstrækkeligt sollys og plads til at sprede sig. Sørg for en plantafstand på ca. 1 til 1,5 meter.

  Denne plante trives godt i skyggefulde omgivelser. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og sørge for tilstrækkelig plads omkring planten. Det er et smukt bidrag til skyggefulde haver.

  Tsuga canadensis 'Nana' har brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding, men ikke gennemblødt. Giv mere vand ved varmt vejr end ved køligere vejr.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haver, der tiltrækker bier og sommerfugle til bestøvning. Planter med nektarholdige blomster er vigtige for biodiversiteten i haven.

  Ja, Tsuga canadensis 'Nana' bidrager til biodiversiteten ved at skabe et varieret økosystem for forskellige typer insekter og fugle. Planten giver skjulesteder og fødekilder til forskellige dyrearter. Den hjælper også med at stabilisere jorden og reducere vandforurening.

  Tsuga canadensis 'Nana' blomstrer i april og maj måneder. Blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Denne plante trives bedst i halvskygge til skygge og kan blive forbrændt i direkte sollys. Derfor anbefales det at beskytte planten mod fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er primært beregnet til dekorativt brug i haven og har ingen spiselige dele. Det er vigtigt at forhindre, at denne plante bliver indtaget.

  Ja, denne plantesort har nåleblade, der kan absorbere lyd og derfor fungere som lyddæmpende i haven.

 • For at bevare formen og sundheden kan regelmæssig beskæring være nødvendig. Fjern døde grene og beskær om nødvendigt plantens top for at fremme væksten. Beskær helst om foråret eller tidlig sommer.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver tør, men heller ikke for vandet. Giv helst vand ved rødderne og undgå at bladene bliver våde.

  For denne plante er det vigtigt at bruge sur, fugtig og veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale som kompost for at fremme plantens sundhed. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens fugtighed for en god vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på næringsstoffer og har en let sur pH-værdi. Undgå jord, der er for kompakt eller for våd, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Denne plante trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind.

  Om vinteren kan det hjælpe at lægge et lag mulch omkring planten for at beskytte den mod frost. Derudover er det muligt at dække planten med en speciel vinterpose. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret for at fremme plantens sundhed. Tilføj organisk muld ved plantens base for at bevare jordfugtigheden.

  Haveplanter som disse kan gødes med en generel gødningsmiddel til prydplanter om foråret. Brug en gødning specifikt til stedsegrønne planter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med at bruge gødning.

  Mulch er vigtigt for haveplanter som denne dværg-canadiske hemlock for at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Træflis, kompost eller bark kan bruges som mulch. Påfør et lag mulch rundt om planten, men sørg for ikke at dække stammen for at forhindre råd.

  Denne plante trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Sur jord sikrer, at næringsstofferne bedre optages af planten og forhindrer visse skadelige mineraler i at blive frigivet. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhed og om nødvendigt justere den.

  For denne plante kan bladlus og spind udgøre et problem. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, og ved en skadedyrsangreb er det en god ide at sprøjte planten med en miljøvenlig sæbeopløsning eller neemolie. Naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Tsuga canadensis 'Nana' er en langsomt voksende dværgvariant af canadisk hemlocktræ. Denne kompakte, kugleformede busk har mørkegrønne nåle, der vokser tæt sammen og skaber en smuk tekstur. 'Nana' har et busket og fyldigt udseende og bruges ofte som bunddække eller i stenbede. Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord og kan plantes både i fuld sol og halvskygge. Tsuga canadensis 'Nana' er en smuk og let at vedligeholde plante, der forbliver grøn året rundt og giver haven et strejf af elegance.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.