Rosa primula

Rosa overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa primula, ook wel bekend als de primula-rozen, zijn een soort rozen die bekend staan om hun delicate bloemen in een lichtgele tot romige witte kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de lente en vroege zomer. De plant groeit tot ongeveer 1,5 meter hoog en heeft doornige stengels. Rosa primula is geliefd in tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling en de aantrekkelijkheid voor bijen en andere bestuivers. Het is een winterharde plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Rosa primula is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een struik die in de lente bloeit met gele bloemen en groeit het best in de volle zon.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten kunnen beschadigen of zelfs afsterven bij langdurige blootstelling aan zeer lage temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en regelmatig snoeien. Het groeit goed in de volle zon of halfschaduw.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten, ongeveer 30-50 centimeter. Zorg ook voor voldoende ruimte om de plant heen, zodat hij zich goed kan ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en kunnen de bloemen minder goed tot hun recht komen. Zorg dus voor voldoende zonlicht om optimaal te kunnen groeien.

  De Tuinplant heeft gemiddeld een keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de bestuiving van planten door deze nuttige insecten aan te trekken. De plant is daarom een waardevolle toevoeging aan een vlindervriendelijke tuin.

  Ja, rozen zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze bijen en andere bestuivende insecten aantrekken met hun bloemen en nectar. Daarnaast kunnen vogels schuilen in de dichte bladeren en takken van de plant. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit meestal van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. De plant kan ook in de halfschaduw groeien, maar zal minder bloeien.

  Nee, de plant Rosa primula is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is puur bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft een dichte begroeiing waardoor geluid enigszins gedempt kan worden. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten of materialen zijn waarschijnlijk beter geschikt voor dit doel.

 • De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de rest van de takken met een derde tot de helft terug. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint.

  De Rosa primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruikt te maken van vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en regelmatig wordt bemest om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd te zware grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 en vermijd wateroverlast. Een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor een gezonde groei van Tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De Rosa primula heeft winterbescherming nodig om de vorst te overleven. Door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek kan deze worden beschermd tegen de kou. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en uitgebloeide bloemen regelmatig voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een bemesting in het voorjaar. Gebruik een organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen van tuinplanten helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het zorgt ook voor bescherming tegen vorst en verbetert de bodemstructuur. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een optimale groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en bladluizen. Eventueel kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om preventief te handelen en de plant regelmatig te inspecteren.

 • Omschrijving

  Rosa primula, ook wel bekend als de primula-rozen, zijn een soort rozen die bekend staan om hun delicate bloemen in een lichtgele tot romige witte kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de lente en vroege zomer. De plant groeit tot ongeveer 1,5 meter hoog en heeft doornige stengels. Rosa primula is geliefd in tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling en de aantrekkelijkheid voor bijen en andere bestuivers. Het is een winterharde plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.