Rosa (Shrub Grp) 'Complicata'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Complicata' is een prachtige en sterke struikroos met grote en enkele, geurende bloemen die een mix van roze en zalmroze tinten hebben. De bloemen bloeien in het voorjaar en herhalen zich vaak gedurende de zomer. De struik heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken. De plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. 'Complicata' is een geliefde roos vanwege haar schoonheid en betrouwbaarheid in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa 'Complicata' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik uit de Tuinplanten categorie. Het is belangrijk om te weten dat deze plant zijn bladeren zal verliezen in het koudere seizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus overleven in gematigde klimaten. Het is belangrijk dat de plant goed beschermd wordt tegen strenge vorst om de overlevingskansen te vergroten. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld mulch of noppenfolie tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de grond vochtig te houden. Rosa (Shrub Grp) 'Complicata' kan goed gedijen in de meeste tuinomgevingen.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Complicata' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de wortels om zich te ontwikkelen en voor de takken om vrij te kunnen groeien. Plaats de plant daarom niet te dicht bij andere planten of obstakels.

  De Rosa 'Complicata' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Rosa 'Complicata' moet regelmatig maar matig worden bewaterd, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn geur en nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Rosa's zoals deze struik dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze planten kan de algehele biodiversiteit in de tuin verbeteren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en in droge periodes. Met voldoende zonlicht zal de plant goed gedijen en bloeien.

  Nee, de Rosa (Shrub Grp) 'Complicata' is niet eetbaar. Het is voornamelijk geteeld vanwege zijn decoratieve eigenschappen in de tuin. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege het bladerdak en de dichte takkenstructuur. Deze kenmerken kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • De struik kan het beste worden gesnoeid in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit voor een goede luchtcirculatie. Knip bloeiende scheuten na de bloei terug om de vorm en grootte van de struik te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant doet het goed in goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met compost of meststoffen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de plant voldoende lucht en ruimte krijgt om zich goed te ontwikkelen.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren rond de basis. Een beschermende kooi van gaas kan ook gebruikt worden om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, met name tijdens droge periodes in de winter.

  Snoei jaarlijks na de bloei om de plant gezond te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale rozenmest voor een rijkere bloei en sterkere planten. Bemest in het voorjaar en in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om Rosa (Shrub Grp) 'Complicata' te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Complicata' groeit het beste in een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6,0 tot 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Rosa 'Complicata', kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op bladluizen, rupsen en andere schadelijke insecten en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde bodem, zodat deze goed bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Complicata' is een prachtige en sterke struikroos met grote en enkele, geurende bloemen die een mix van roze en zalmroze tinten hebben. De bloemen bloeien in het voorjaar en herhalen zich vaak gedurende de zomer. De struik heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken. De plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. 'Complicata' is een geliefde roos vanwege haar schoonheid en betrouwbaarheid in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.