Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Elmshorn' is een struikroos met grote, geurende bloemen die in clusters bloeien. De bloemen hebben een mooie roze kleur en bloeien gedurende de zomermaanden. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het blad van de 'Elmshorn' is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Deze roos is geschikt voor borders, maar ook voor in potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een struikroos die behoort tot de Tuinplanten categorie.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar kan de plant eventueel gesnoeid worden.

  Ja, de Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te snoeien voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor een bloeiende plant.

  Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' heeft ongeveer 150 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen deze plant en andere beplanting om luchtcirculatie te bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de struik te behouden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloeien. Kies bij voorkeur een plek in de zon voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gemiddeld is één keer per week voldoende, maar controleer altijd de grond voordat je water geeft. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Ja, Rosa 'Elmshorn' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, rozenstruiken zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze verschillende soorten insecten aantrekken en hierdoor bijdragen aan het ecosysteem in de tuin. Daarnaast kunnen vogels zich verschuilen in de dichte struiken en insecten eten die op de rozen afkomen. Het is belangrijk om een mix van verschillende planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 3 tot 4 weken lang.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en droge omstandigheden. De plant zal goed groeien en bloeien wanneer hij voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen en het mooie blad. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluiden te dempen door hun bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Snoei deze plant bij voorkeur in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of zieke takken en snoei deze tot net boven een naar buiten gerichte knop. Knip ook oude takken weg om de vorm en de bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Het zorgt ervoor dat de wortels voldoende zuurstof en water kunnen krijgen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor een optimale groei en gezondheid.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het is ook aan te raden om regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en vorst.

  Snoei de plant in het voorjaar en verwijder dode of zieke takken. Geef regelmatig water en mest de plant in het voorjaar en de zomer voor een goede bloei. Zorg voor voldoende zonlicht en luchtige grond voor optimale groei.

  Het is belangrijk om rozen eens per jaar te bemesten in het vroege voorjaar. Gebruik hiervoor een speciale rozenmest voor een goede groei en bloei. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor de Tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals gehakseld hout, bladeren of compost. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch van ongeveer 5-7,5 cm aan te brengen rond de planten.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Elmshorn' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden bij Tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden toegepast. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte helpt om vroegtijdig in te grijpen en de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Rosa 'Elmshorn' is een struikroos met grote, geurende bloemen die in clusters bloeien. De bloemen hebben een mooie roze kleur en bloeien gedurende de zomermaanden. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het blad van de 'Elmshorn' is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Deze roos is geschikt voor borders, maar ook voor in potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.