Rosa (Shrub Grp) Fleurette

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Fleurette is een prachtige struikroos met kleine, dubbele bloemen in een zachtroze kleur. Het is een compacte en bossige struik die goed gedijt in de tuin en opvalt door haar overvloedige bloei. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Fleurette is een sterke en gezonde roos die weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor zowel borders als in potten. Deze struikroos trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een struikroos die in de lente en zomer bloeit met kleine roze bloemen. Het is aanbevolen om de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant extra te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en snoei indien nodig in het voorjaar. Door regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen, blijft de plant gezond en bloeit hij rijkelijk.

  Rozenstruiken hebben gemiddeld 1,2 meter tot 1,5 meter afstand nodig tussen elkaar om te groeien. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de struik voldoende zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw, waar hij voldoende zonlicht kan krijgen om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden. Zorg dus voor een zonnige standplaats voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen genoeg aan water 1-2 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een laagje mulch kan helpen om vocht vast te houden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar en het stuifmeel dat wordt geproduceerd. Het is een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, rozen zijn nuttig voor biodiversiteit omdat ze bijen aantrekken met hun nectar en pollen. De plant draagt zo bij aan de voortplanting van bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voedsel voor verschillende diersoorten.

  De Rosa (Shrub Grp) Fleurette bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode van deze plant kan tot ongeveer vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in verschillende omstandigheden.

  Nee, de bloemen en blaadjes van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel struiken en planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en te dempen in een tuinomgeving. De bladeren, takken en bloemen van planten kunnen geluidsgolven absorberen en helpen bij het verminderen van geluidshinder. Als een struik geplant wordt langs een hek of muur, kan het geluid nog meer worden gedempt.

 • Snoei de struik in het late voorjaar ongeveer tot de helft van zijn hoogte om de bloei te bevorderen. Verwijder dode takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar en handschoenen om bescherming te bieden.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Voorkom dat de wortels uitdrogen door regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Voor Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) Fleurette is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor bloeiende planten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en structuur om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft door regelmatig water te geven.

  De Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) Fleurette gedijen het best in een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat, en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn voor een gezonde groei en bloei. Een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De Rosa (Shrub Grp) Fleurette heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. De plant gedijt goed in borders, als solitair of in groepen.

  Voor tuinplanten is winterbescherming belangrijk om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant bij strenge vorst met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Zorg ook voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Deze struikroos heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en veel zonlicht. Snoei dode takken in het voorjaar en voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben een gemiddelde bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is aan te raden bij Tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan ook bijdragen aan de voedingsstoffen in de bodem. Het is belangrijk om organische mulchmaterialen te gebruiken zoals bladeren, stro of houtsnippers.

  De Tuinplanten groep heeft over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is en goed gedraineerd. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt als ideaal beschouwd voor deze groep planten.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie of goudsbloemextract worden gebruikt. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Zorg voor een goede beluchting en waterafvoer om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Fleurette is een prachtige struikroos met kleine, dubbele bloemen in een zachtroze kleur. Het is een compacte en bossige struik die goed gedijt in de tuin en opvalt door haar overvloedige bloei. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Fleurette is een sterke en gezonde roos die weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor zowel borders als in potten. Deze struikroos trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.