Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream is een prachtige struikroos met lila-paarse bloemen die een heerlijke lavendelgeur verspreiden. Deze roos heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bloemen zijn gevuld en hebben een nostalgische uitstraling, perfect voor romantische tuinen. Deze roos vraagt weinig onderhoud en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Lavender Dream is een aanwinst voor elke tuin door haar mooie bloemen en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomermaanden en daarnaast ook bladverliezend is. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij de verzorging van de plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen. De plant heeft een goed afwaterende bodem nodig om de winter goed te overleven.

  Deze planten zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale verzorging nodig. Ze kunnen goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden en vereisen meestal alleen regelmatig snoeien en bemesten. Met de juiste zorg zullen ze prachtige lavendelkleurige bloemen blijven produceren.

  De struik heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Verwijder eventueel onkruid en andere planten die de groei kunnen belemmeren.

  De "Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De Tuinplanten moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één keer per week water te geven, waarbij de grond gelijkmatig vochtig moet blijven. Pas op met overbewatering, dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heerlijk geurende bloemen en zoete nectar. Hierdoor kan de plant een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in je tuin. Plantspecificaties kunnen variëren, dus het is altijd goed om advies in te winnen bij een tuincentrum.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Bovendien biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en kan bloeien voor een periode van ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar, het is bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom niet aan te raden om deze plant te eten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en takken, maar kunnen niet worden beschouwd als een effectieve geluidsisolatie. Er zijn andere opties zoals geluidswallen of dichte begroeiing die beter geschikt zijn voor geluidsdemping in de tuin.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar tot halverwege de zomer. Verwijder dode, zieke en beschadigde takken om de gezondheid en vorm van de plant te bevorderen. Knip de takken schuin af net boven een oog.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Het is beter om diep water te geven dan oppervlakkig water.

  De Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en humusrijk. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodem. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen extreme kou en vorst. Bedek de wortels met een dikke laag mulch om ze te beschermen. Het is ook nuttig om de takken bij elkaar te binden en eventueel een beschermende doek te gebruiken bij strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en bemest de plant jaarlijks voor optimale groei. Zorg voor voldoende zonlicht en plant de struik in goed doorlatende grond.

  De Tuinplanten zoals "Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream" kunnen in het voorjaar bemest worden met organische meststoffen. Het is belangrijk om een meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende struiken. Geef de plant niet te veel mest, aangezien dit de groei kan stimuleren ten koste van de bloei.

  Het is aan te raden om een mulchlaag van organisch materiaal rondom de plant aan te brengen, zoals compost of boomschors. Mulch helpt de bodem vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream houden van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig kalk of zwavel toe te voegen om de pH-waarde in balans te houden. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kan effectief zijn. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Lavender Dream is een prachtige struikroos met lila-paarse bloemen die een heerlijke lavendelgeur verspreiden. Deze roos heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bloemen zijn gevuld en hebben een nostalgische uitstraling, perfect voor romantische tuinen. Deze roos vraagt weinig onderhoud en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Lavender Dream is een aanwinst voor elke tuin door haar mooie bloemen en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.