Rosa (Shrub Grp) Ferdy

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Ferdy is een struikroos met aantrekkelijke felroze bloemen die bloeien in kleine trossen. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen gedurende de zomermaanden. Deze roos kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft een bossige en compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Ferdy is een mooie aanvulling op de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Rosa (Shrub Grp) Ferdy is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de wintermaanden. In het voorjaar zal de plant weer nieuwe bladeren krijgen.

  De plant Rosa (Shrub Grp) Ferdy is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus enige vorst verdragen maar is niet bestand tegen extreme kou. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke en weinig veeleisende tuinplant.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Over het algemeen is het aan te raden om minstens 60 centimeter ruimte tussen de planten te laten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De Rosa (Shrub Grp) Ferdy groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei van deze plant mogelijk vertragen en de bloei kan minder uitbundig zijn. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze vogels, insecten en andere dieren aantrekken. Ze leveren voedsel en beschutting, waardoor verschillende soorten planten en dieren zich kunnen ontwikkelen in de tuin. Het is daarom belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Planten in de volle zon hebben over het algemeen wat meer water nodig.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Tuinplanten kunnen geluid enigszins dempen door hun bladeren en stengels, maar zijn over het algemeen niet ontworpen om geluidsdemping te bieden. Andere planten en materialen kunnen effectiever zijn in het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei deze plant in het voorjaar direct na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Knip takken terug tot ongeveer 5 centimeter boven een naar buiten gerichte knop.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant vochtig blijft.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om gebruik te maken van speciale potgrond voor bloeiende planten. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede afwatering in de pot. Geef regelmatig water en voeg indien nodig voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze rozenstruik moet goed doorlatend zijn en een gemiddelde vruchtbaarheid hebben. Ze hebben een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde in de grond. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en water om een gezonde groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een speciale winterhoes aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en vorstschade. Snoei de plant pas in het voorjaar, na de laatste vorstperiode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien om zijn vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bloemen regelmatig om doorbloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals rozen hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor rozen in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een goede groei en bloei.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met een laag mulch. Mulch beschermt de wortels tegen vorst, houdt vocht vast en voorkomt onkruidgroei. Het beste moment om mulch aan te brengen is in het voorjaar of najaar.

  De Rosa (Shrub Grp) Ferdy prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) Ferdy, kan je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en ziekten en het gebruik van natuurlijke vijanden. Indien nodig kan je ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen of zeepoplossingen. Let op dat chemische bestrijdingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere dieren.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Ferdy is een struikroos met aantrekkelijke felroze bloemen die bloeien in kleine trossen. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen gedurende de zomermaanden. Deze roos kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft een bossige en compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Ferdy is een mooie aanvulling op de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.