Rosa (Shrub Grp) Pink Spray

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Busk Grp) Pink Spray er en buskrose med smukke lyserøde blomster i små klynger. Denne rose har en kompakt vækstvaner og kan nå en højde på cirka 1,2 meter. Blomsterne har en let duft og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Denne rose er godt modstandsdygtig over for sygdomme og kan trives både i fuld sol og halvskygge. En smuk tilføjelse til enhver have på grund af de farverige og velduftende blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Shrub Grp) Pink Spray er ikke en stedsegrøn plante. Det er en buskrose, der mister sine blade om vinteren. Det er en populær haveplante på grund af de smukke blomster, der blomstrer om sommeren.

  Denne plante er hårdfør ned til -10 grader Celsius og kan derfor overleve udenfor i milde vintre. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost for at undgå skade. Denne plante tilhører kategorien haveplanter.

  De Rosa (Buskengruppe) Pink Spray er generelt let at vedligeholde. Disse haveplanter har brug for regelmæssig vanding og sollys. Det er vigtigt at fjerne visne blomster fra tid til anden for at fremme sund vækst.

  Denne busk har brug for i gennemsnit 100 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft ved at lade tilstrækkelig afstand mellem andre planter. Tag også højde for buskens vækst i fremtiden, så den ikke står for tæt på andre planter.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at blomstre godt. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timer sollys om dagen.

  De Rosa (busk Grp) Pink Spray har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for fugtig, da dette kan forårsage rodødræning.

  Ja, havenplanterne i Rosa (Shrub Grp) Pink Spray-gruppen er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. Disse planter kan være en værdifuld fødekilde for bestøvende insekter i haven. Det er bestemt et godt valg til en insektvenlig have.

  Ja, rosenbuske tiltrækker forskellige insekter, såsom bier og sommerfugle, der bidrager til bestøvning og biodiversitet i haven. Derudover giver de også ly og føde til små dyr og fugle. Endelig hjælper rosenbuske med at berige jorden og opretholde en sund plantemiljø.

  Denne busk begynder at blomstre i sommermånederne, normalt fra juni til september. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger, afhængigt af vejrforhold og pleje.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder, når den modtager meget sollys. Denne plante vil generelt trives og blomstre fint i fuld sol.

  Nej, Rosa (Shrub Grp) Pink Spray er ikke spiselig og er primært beregnet som en dekorativ haveplante. At indtage blomsterne eller bladene kan være skadeligt for helbredet. Det er vigtigt kun at spise planter, hvis de specifikt er angivet som spiselige.

  Ja, haveplanter kan dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med deres blade og stængler. Større og tættere bevoksede planter har generelt en større lyddæmpende effekt end mindre planter. Det kan hjælpe at placere planter tæt på en lydkilde for den bedste dæmpningseffekt.

 • Denne plante skal beskæres årligt tidligt om foråret for at fremme blomstring og vækst. Fjern alle døde, beskadigede eller syge grene og udtynd busken om nødvendigt. Klip blomsterstænglerne tilbage efter blomstring for at stimulere nye blomster.

  Have i planten skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv helst vand om morgenen for at minimere fordampning i løbet af dagen.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at give planten regelmæssigt næring, såsom gødning specielt beregnet til haveplanter.

  Jordkvaliteten, hvor haveplanter trives, er fugtig, men godt drænet med en neutral til let sur pH-værdi. En jord, der indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og er tilstrækkeligt luftig, vil hjælpe med en sund vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om jorden stadig opfylder disse krav.

  De Rosa (Busk Grp) Pink Spray trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for godt drænet jord og undgå vandoverbelastning for at holde planten sund. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  For haveplanter er det vigtigt at give tilstrækkelig beskyttelse om vinteren ved at dække planten til med f.eks. halm eller blade. Sørg også for, at planten ikke udsættes for stærk vind eller frost. Der kan eventuelt anvendes en speciel vinterhætte for at beskytte planten mod kulden.

  Denne type rosebusk har brug for regelmæssig vanding og skal gødes regelmæssigt om foråret og sommeren. Beskær busken tidligt om foråret for at fremme væksten og fjerne gamle grene. Sørg for tilstrækkeligt sollys og luftcirkulation for at undgå sygdomme.

  Haveplanter kan gødes årligt med organiske gødninger om foråret. Det er vigtigt at sprede gødningen jævnt over jorden og ikke direkte mod stammen for at undgå forbrænding. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulch fremmer vækst og sundhed for haveplanter ved at holde jorden fugtig og kølig. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og forhindrer ukrudt i at vokse. Brug organisk materiale som blade, halm eller bark for det bedste resultat.

  Haveplanter har generelt brug for en neutral til let sur jord for at trives godt. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kompost eller specielle gødninger. Det anbefales at udføre en jordtest, før du planter denne plante i haven.

  Når planten bliver angrebet af skadedyr som bladlus, spindemider eller larver, kan det bekæmpes ved hjælp af biologiske bekæmpelsesmidler eller ved at skylle planten med en hård vandstråle. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at kunne gribe ind tidligt og begrænse skaden. Brugen af kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da det kan være skadeligt for miljøet og andre nyttige insekter.

 • Beskrivelse

  De Rosa (Busk Grp) Pink Spray er en buskrose med smukke lyserøde blomster i små klynger. Denne rose har en kompakt vækstvaner og kan nå en højde på cirka 1,2 meter. Blomsterne har en let duft og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Denne rose er godt modstandsdygtig over for sygdomme og kan trives både i fuld sol og halvskygge. En smuk tilføjelse til enhver have på grund af de farverige og velduftende blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.