Rosa (Miniature Grp) Red Cascade

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Miniature Grp) Red Cascade is een prachtige miniatuur rozenstruik met dieprode bloemen die in overvloed bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en heeft regelmatig water nodig. De Red Cascade groeit tot een compacte hoogte en is ideaal voor het toevoegen van kleur en charme aan je tuin of terras. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor de beste bloeiresultaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Miniature Grp) Red Cascade is geen groenblijvende plant. tijdens de winter zullen de bladeren van de plant afvallen. Het is een sierlijke tuinplant die elk jaar opnieuw zal bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voeding. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te stimuleren en gezond te houden. Verder gedijt deze plant het best in een zonnige standplaats.

  De Rosa (Miniature Grp) Red Cascade heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg voor een goed gedraineerde grond en voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals Rosa (Miniature Grp) Red Cascade groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten zoals Rosa (Miniature Grp) Red Cascade hebben over het algemeen genoeg aan water geven 1-2 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Eens per week diep water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat deze bloemen produceert die een voedselbron zijn voor bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin.

  De plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Rosa (Miniature Grp) Red Cascade kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die behoort tot de Tuinplanten. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, planten hebben een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven. De effectiviteit is echter beperkt in vergelijking met speciaal ontworpen geluidsdempende materialen. Planten kunnen wel een positieve invloed hebben op de geluidsbeleving in de tuin door een rustgevende omgeving te creëren.

 • Het is belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei teruggegroeide scheuten tot de gewenste lengte. Dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen en bloemproductie te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in water blijft staan.

  Voor Tuinplanten is een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Gebruik regelmatig meststoffen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen de 6,0 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Rosa (Miniature Grp) Red Cascade staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien. Deze tuinplant heeft een goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat staan.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en wind. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren aan te brengen rond de basis. Ook is het handig om de plant in te pakken met vliesdoek of een speciale plantenhoes.

  De Rosa (Miniature Grp) Red Cascade heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en zomer om de gezonde groei te bevorderen.

  De Tuinplant "Rosa (Miniature Grp) Red Cascade" heeft baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een speciale rozenmest met de juiste verhoudingen van voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulchen is aan te bevelen voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar houd de mulch weg van de stam om wortelrot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Een goed doorlatende bodem is belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen natuurlijke remedies gebruikt worden zoals het besproeien met een oplossing van water en milde zeep. Ook kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes ingezet worden om schadelijke insecten te bestrijden. Tenslotte is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Miniature Grp) Red Cascade is een prachtige miniatuur rozenstruik met dieprode bloemen die in overvloed bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en heeft regelmatig water nodig. De Red Cascade groeit tot een compacte hoogte en is ideaal voor het toevoegen van kleur en charme aan je tuin of terras. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor de beste bloeiresultaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.