Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf'

Rosa overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Max Graf' is een rozenstruik met grote, geurende bloemen in verschillende tinten roze en rood. Deze plant is een lid van de Hybrid Rugosa Group en bloeit in de zomermaanden. Het blad van de 'Max Graf' is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze roos staat bekend om zijn sterke geur en is geliefd bij bijen en vlinders. De 'Max Graf' is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een struikroos die goed gedijt in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter, vooral bij strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed bestand is tegen ziekten en plagen. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de bloei en groei van de plant.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere planten om concurrentie te voorkomen. Zorg ook voor voldoende licht en luchtstroom rondom de plant.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' groeit het best in de volle zon, maar kan ook overleven in lichte schaduw. Een locatie met minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag wordt echter aanbevolen voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en mogelijk langwerpige scheuten ontwikkelen.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor de bestuiving en biodiversiteit.

  Ja, de Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt de plant ook schuilplekken en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Het helpt daarmee om de diversiteit van het leven in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 6 weken duren. De bloemen hebben een aangename geur en komen in verschillende tinten roze.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant gedijt het beste in een zonnige standplaats.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is aan te raden om de vruchten niet te consumeren. Het is een decoratieve plant voor in de tuin.

  Ja, planten kunnen geluid dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen, wat resulteert in een verminderd geluidsniveau in hun directe omgeving. Planten met grote bladeren en dichte takken kunnen het beste geluid absorberen en dempen.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de bloei en groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en knip oude takken weg om ruimte te maken voor nieuwe scheuten. Knip bloeistengels na de bloei terug tot op een paar centimeter boven een bladoksel.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot en andere problemen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest. Houd de potgrond vochtig maar niet te nat.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde van 5,5 tot 6,5 voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar ook beschermd is tegen harde wind. Deze tuinplant gedijt goed in borders, perken of langs een muur.

  In de winter kunnen tuinplanten extra bescherming nodig hebben tegen vorst. Om vorstschade te voorkomen, kunt u de plant bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voor de vorstperiode, zodat deze sterker en gezonder de winter doorkomt.

  Snoei de plant ieder voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Rosa hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een organische meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het aanbrengen van mulch rond de wortels van de plant kan helpen om het vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Max Graf' groeit het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd te zure grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmethoden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Ook het regelmatig controleren op symptomen van schade zoals vraat of afgevallen bladeren kan helpen bij het op tijd bestrijden van ongedierte. Verder kunnen natuurlijke middelen zoals knoflookspray of neemolie worden gebruikt om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Max Graf' is een rozenstruik met grote, geurende bloemen in verschillende tinten roze en rood. Deze plant is een lid van de Hybrid Rugosa Group en bloeit in de zomermaanden. Het blad van de 'Max Graf' is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze roos staat bekend om zijn sterke geur en is geliefd bij bijen en vlinders. De 'Max Graf' is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed gedraineerde grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.