Rosa (Climber Grp) 'Apollo'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Climber Grp) 'Apollo' is een klimroos met prachtige, grote bloemen in een dieproze kleur met een vleugje wit. Deze roos heeft een lichte geur en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en is goed bestand tegen ziektes. 'Apollo' staat bekend om zijn sterke groei en is ideaal voor het bedekken van muren, pergola's of hekken. Deze roos trekt vlinders en bijen aan en geeft een romantische uitstraling aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Rosa 'Apollo' is een bladverliezende klimroos die in de winter zijn bladeren verliest. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  De plant Rosa (Climber Grp) 'Apollo' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan dit. Rosa (Climber Grp) 'Apollo' kan dus goed overleven in gematigde klimaten.

  De plant is vrij eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en snoei indien nodig in het voorjaar. Over het algemeen is dit een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin.

  Deze klimroos heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen klimmen en groeien. Zorg voor een stevige klimconstructie, zoals een pergola of hekwerk. De plant kan tot wel 3 meter hoog worden.

  Deze klimroos groeit het beste in een zonnige locatie met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kunnen er problemen ontstaan met ziekten. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Hierdoor zorgt ze voor een levendige en kleurrijke tuin vol met fladderende insecten die zorgen voor bestuiving. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil verwelkomen.

  Tuinrozen in het algemeen trekken bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor insecten. Door de aanwezigheid van deze plant kunnen verschillende diersoorten profiteren van de nectar en het stuifmeel.

  Deze klimroos bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan tot 4 weken aanhouden. De bloemen zijn groot en geurig, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Klimrozen hebben voldoende zonlicht nodig voor een uitbundige bloei.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de bloemen en bladeren van Rosa (Climber Grp) 'Apollo' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek zijn gekweekt voor menselijke consumptie. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege zijn bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit zorgt voor een vermindering van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant groeit.

 • Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar na de laatste vorst. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Knip lange scheuten met ongeveer een derde terug voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond met voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Rosa (Climber Grp) 'Apollo' gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. De bodem moet rijk zijn aan voedingsstoffen en bij voorkeur neutraal tot licht zuur van pH zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen.

  Deze klimroos houdt van een standplaats in de volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Kies een plek waar de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant goed te snoeien voordat de vorst begint. Daarnaast kan het verstandig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voor de winter, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Controleer regelmatig op ziekten en plagen en behandel indien nodig.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben regelmatige bemesting nodig, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale rozenmest die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de plant gezond en bloeiend te houden. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch is een goede manier om de bodem rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet in direct contact komt met de stam of de plant zelf.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Bij de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes, effectief zijn. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van deze beestjes kan ook helpen om het probleem onder controle te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet met voorzichtigheid worden toegepast en volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rosa (Climber Grp) 'Apollo' is een klimroos met prachtige, grote bloemen in een dieproze kleur met een vleugje wit. Deze roos heeft een lichte geur en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en is goed bestand tegen ziektes. 'Apollo' staat bekend om zijn sterke groei en is ideaal voor het bedekken van muren, pergola's of hekken. Deze roos trekt vlinders en bijen aan en geeft een romantische uitstraling aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.