Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' is een klimroos met prachtige grote, felroze bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. Deze plant kan goed klimmen en bereikt een hoogte van ongeveer 3 meter. De 'Bantry Bay' bloeit van de lente tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin. Deze roos heeft een goede weerstand tegen ziekten en is makkelijk te onderhouden. Een ideale plant voor het begroeien van pergola's, bogen en schuttingen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het is daarom aan te raden om in de winter extra bescherming te bieden tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst, vooral in de eerste paar jaar na het planten. Tuinplanten kunnen verschillende graden van winterhardheid hebben, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van planten voor in de tuin.

  Deze klimroos vereist regelmatig snoeien en ondersteuning om goed te groeien. Zorg voor voldoende zonlicht en voedzame grond voor optimale bloei. Het is een sterke plant die weinig last heeft van ziektes en plagen.

  De Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' heeft ruimte nodig om te kunnen klimmen en groeien. Het is een klimplant die steun nodig heeft, dus zorg voor een stevige constructie of gaas waar de plant tegenaan kan groeien. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  De Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze mogelijk minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden de plant in een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De plant heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig. Mulchen kan helpen om het vochtgehalte te behouden.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die deze nuttige bestuivers aantrekt. Het zal zeker bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten kunnen een mooie toevoeging zijn aan de biodiversiteit in je tuin, doordat ze verschillende insecten aantrekken en beschutting bieden voor kleine dieren. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten, zodat er voor elk dier wat wils is. Zorg voor een evenwicht tussen bloeiende planten, struiken en bomen voor een gezonde biodiversiteit in je tuin.

  Deze klimroos bloeit van juni tot september en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. Tijdens deze maanden produceert hij prachtige bloemen die de tuin opfleuren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie. Wees voorzichtig met het eten van planten uit de tuin, tenzij ze specifiek zijn gekweekt voor consumptie.

  Ja, veel planten hebben bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren, waardoor ze kunnen helpen bij het dempen van geluid. Tuinplanten kunnen een bepaalde mate van geluidsdemping bieden, afhankelijk van factoren zoals dichtheid en hoogte van begroeiing. Het effect van geluidsdemping kan echter variëren tussen verschillende soorten planten.

 • Deze klimroos kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de overige takken tot ongeveer de helft van hun lengte. Zorg dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De klimrozen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de planten daarom wekelijks voldoende water, zodat de wortels goed vochtig blijven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Tuinplanten hebben het beste resultaat met potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed water doorlaat. Kies voor potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de plant gezond te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een pH-waarde van 5,5 tot 7. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant nat blijven staan.

  De Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en ondersteun hem indien nodig. Een beschutte plek tegen harde wind is ook aan te bevelen.

  In de winterperiode is het belangrijk om deze plant goed te beschermen tegen vorst. Wikkel de basis van de plant in met jute of bubbeltjesplastic en gebruik stro of bladeren als isolatiemateriaal rond de stam. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat blijven.

  Deze klimroos vereist regelmatig snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor rozen die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen bij het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem voor een gezonde groei. Pas op dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van roofinsecten of het besproeien met een oplossing van water en groene zeep effectief zijn. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar moeten met voorzichtigheid worden toegepast om schade aan de plant te voorkomen. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Rosa (Climber Grp) 'Bantry Bay' is een klimroos met prachtige grote, felroze bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. Deze plant kan goed klimmen en bereikt een hoogte van ongeveer 3 meter. De 'Bantry Bay' bloeit van de lente tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin. Deze roos heeft een goede weerstand tegen ziekten en is makkelijk te onderhouden. Een ideale plant voor het begroeien van pergola's, bogen en schuttingen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.