Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Climbing Blue Moon' is een klimmende hybride theeroos met prachtige blauw-lila gekleurde bloemen. Deze rozenstruik kan een hoogte van wel 3 meter bereiken en heeft sterk geurende bloemen. 'Climbing Blue Moon' bloeit gedurende de zomermaanden en zorgt voor een spectaculaire verticale verschijning in de tuin. Deze rozenstruik heeft beschutting tegen de wind nodig en groeit het best in vruchtbare, goed doorlatende grond in de volle zon. De 'Climbing Blue Moon' is een elegante en romantische toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bloeiende klimroos die behoort tot de tuinplanten.

  De "Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon'" is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan temperaturen onder het vriespunt overleven. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Deze klimroos vereist regelmatig snoeien en ondersteuning om te groeien. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei. Bescherm de plant tegen ziekten en plagen door regelmatige controle en behandeling indien nodig.

  De Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' heeft ongeveer 2-3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is aan te raden om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook enige schaduw verdragen. Het is echter aan te raden om de plant minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De Rosa 'Climbing Blue Moon' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die rijk zijn aan nectar en een aantrekkelijke geur hebben. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt en bestuivers aantrekt.

  De Rosa plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels met zijn bloemen en bessen. Het creëert ook habitat voor verschillende diersoorten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze klimroos bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode kan variëren van ongeveer vier tot zes weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  De Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. De plant gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Te weinig zonlicht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen. De plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Deze plant is niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve klimplant voor in de tuin. Het kan wel een groene buffer vormen tegen omgevingsgeluiden.

 • Deze klimrozen moeten jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg en zorg voor luchtigheid in het midden van de plant door het weghalen van dunne takken. Verwijder ook oud hout om de bloei te stimuleren.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze klimroos is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze klimroos. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 6,5. Eventueel kan compost of organische mest worden toegevoegd voor extra voeding.

  Deze klimroos gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en kies een plek met voldoende steun voor de klimmende takken.

  In de winter kan het nodig zijn om deze klimroos te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren en door de basis te omhullen met isolatiemateriaal. Zorg ervoor dat de plant goed wordt vastgebonden om schade door winterse stormen te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig water en voed de plant met meststoffen voor bloeiende planten. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en behandelen indien nodig.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar een speciale rozenmest te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om organische meststoffen zoals compost toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Vermijd een teveel aan stikstofrijke meststoffen om de plant niet te veel te stimuleren.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch beschermt ook de wortels tegen kou in de winter. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals compost, stro of houtsnippers.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is aanbevolen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of organische materialen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op symptomen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of roofmijten, kunnen worden gebruikt om ongedierte op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook effectief zijn, maar moeten met voorzichtigheid worden gebruikt om schade aan de plant en omgeving te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Climbing Blue Moon' is een klimmende hybride theeroos met prachtige blauw-lila gekleurde bloemen. Deze rozenstruik kan een hoogte van wel 3 meter bereiken en heeft sterk geurende bloemen. 'Climbing Blue Moon' bloeit gedurende de zomermaanden en zorgt voor een spectaculaire verticale verschijning in de tuin. Deze rozenstruik heeft beschutting tegen de wind nodig en groeit het best in vruchtbare, goed doorlatende grond in de volle zon. De 'Climbing Blue Moon' is een elegante en romantische toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.