Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Chaplin's Pink Climber' er en klatreros med lyserøde blomster og en sød duft. Denne rose kan blive op til 3 meter høj og trives godt mod en mur eller et hegn. Blomsterne blomstrer i store klaser og gentager blomstringen i løbet af vækstsæsonen. Bladene på denne rose er mørkegrønne og skinnende, hvilket giver en smuk baggrund for blomsterne. 'Chaplin's Pink Climber' er en stærk og sund klatrerose, der kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen i vintermånederne.

  Denne klatreros er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Klatrerosen har en god vinterhårdhed og kan klare sig godt i kolde temperaturer.

  Ja, Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber' er generelt nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og gødning til rosen, men ellers kræver planten ikke meget speciel pleje. Sørg dog for, at rosen får tilstrækkeligt sollys og bliver regelmæssigt beskåret for at opnå en sund vækst.

  De Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber' har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at kunne vokse og sprede sig godt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt og ikke bliver overfyldt. Sørg for et solrigt sted med veldrænet jord for optimal vækst.

  De Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber' trives bedst i fuld sol eller let skygge. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring. Vælg derfor et solrigt sted i haven til denne klatrerose.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Denne klatrerose tiltrækker bier og andre bestøvere med dens blomster og giver ly til små dyr som fugle. Dette kan bidrage til biodiversiteten i haven. Det er vigtigt at kombinere planten med andre plantearter for at skabe et varieret leveområde.

  Denne klatreros blomstrer fra juni til september og har en lang blomstringstid. I løbet af disse måneder vil planten konstant producere blomster.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at vokse og blomstre godt. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarpt eftermiddagssol om sommeren.

  Nej, blomster og blade fra planten er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at spise planter, der er kendt for at være sikre at indtage. Det frarådes at indtage dele af planten.

  Ja, planter generelt har evnen til at absorbere lyd og kan hjælpe med at reducere støjforurening i miljøet. Haveplanter kan også hjælpe med at dæmpe lyd udefra. Tætheden af løv og grene kan absorbere og reflektere lydbølger, hvilket reducerer lyden.

 • Denne klatrerosen bør bedst beskæres tidligt om foråret eller direkte efter blomstringen. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og åbn planten lidt ved at fjerne nogle af de ældre grene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft til en sund vækst.

  Denne klatreros har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme. Det er bedst at give vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Denne klatreros trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at potten er stor nok til rødderne til at sprede sig. Giv regelmæssigt vand og tilsæt næringsstoffer for at fremme væksten.

  Denne klatreros trives bedst i veldrænet, frugtbar jord med en gennemsnitlig fugtighed. Det er vigtigt, at jorden har en pH-værdi, der er neutral til let sur. Sørg for tilstrækkelig næring i form af organisk gødning for at holde planten sund.

  De Rosa 'Chaplin's Pink Climber' trives bedst på en solrig placering i fugtig, godt drænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkelig luftcirkulation og er beskyttet mod stærk vind. Denne klatreroser kan også trives godt mod en væg eller pergola.

  For at beskytte planten om vinteren kan du lægge et tykt lag muld omkring basen. Det er også nyttigt at dække planten med en åndbar klud eller en speciel vinterbeskyttelseshætte. Sørg for, at planten er godt beskåret og sund inden de koldere måneder kommer.

  Den klatreros kræver lidt vedligeholdelse og bør bedst beskæres årligt efter blomstringen. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for at opnå god vækst og blomstring. Sørg for, at klatrerosen får tilstrækkeligt sollys, og beskyt den mod frost om vinteren.

  For optimal vækst og blomstring kan klatreroser gødes om foråret med organisk gødning eller speciel rosemøg. Gød ikke planten for meget, da overskydende næringsstoffer kan forårsage skade. Vand planten godt efter gødskning for at lade næringsstofferne trænge ned til rødderne.

  Mulching er vigtigt for denne klatreros, så jorden holdes fugtig og ukrudtvæksten reduceres. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis som mulch. Påfør mulch omkring plantens base, men lad der være plads mellem mulchen og stammen for at forhindre kvælning.

  De Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 6,5 er ideel for denne klatrende rose. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt med f.eks. kalk eller svovl.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Rosa (Climber Grp) 'Chaplin's Pink Climber', kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som fx mariehøns. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for spindemider, bladlus og andre skadedyr for at sikre en sund vækst. Sørg desuden for god luftcirkulation og tilstrækkelig plads mellem planterne for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rosa 'Chaplin's Pink Climber' er en klatreros med lyserøde blomster og en sød duft. Denne rose kan blive op til 3 meter høj og trives godt mod en mur eller et hegn. Blomsterne blomstrer i store klaser og gentager blomstringen i løbet af vækstsæsonen. Bladene på denne rose er mørkegrønne og skinnende, hvilket giver en smuk baggrund for blomsterne. 'Chaplin's Pink Climber' er en stærk og sund klatrerose, der kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.