Rosa (Climber Grp) 'Compassion'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Compassion' is een prachtige klimroos met grote, gevulde bloemen in een zachte abrikoos-roze kleur. Deze roos heeft een sterke geur en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. 'Compassion' groeit krachtig en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Het is een ware blikvanger in de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze klimroos gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze klimroos verliest in de winter blad. Het is dus geen groenblijvende plant. Het blad zal in het voorjaar weer terugkomen en de plant zal nieuwe bloemen produceren.

  Deze klimrozen zijn over het algemeen winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om ze goed te beschermen tegen vorst om de bloei te bevorderen. Tuinplanten zoals deze hebben extra zorg nodig in de winter om goed te gedijen.

  Deze klimroos is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant voldoende water en voeding te geven voor een gezonde groei en bloei. Een zonnige standplaats en goede luchtcirculatie bevorderen de gezondheid van de plant.

  De Rosa (Climber Grp) 'Compassion' heeft ongeveer 2 meter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te controleren en de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals klimrozen groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. De bloemen zijn aantrekkelijk voor deze bestuivers vanwege hun geur en kleur. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit.

  Tuinplanten zoals klimrozen dragen bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met hun bloemen. De plant biedt schuilgelegenheid en voedsel voor verschillende insecten en vogels, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt verhoogd. Het is dus een goede toevoeging aan de tuin voor een gezond ecosysteem.

  'Rosa (Climber Grp) 'Compassion' bloeit meestal van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken. De plant kan dus gedurende de zomermaanden genoten worden van de prachtige bloemen.'

  De Rosa (Climber Grp) 'Compassion' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige tuin. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de zonnestralen. Zorg voor voldoende water om uitdroging te voorkomen.

  Nee, rozen zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden gegeten. Het is belangrijk om rozenplanten niet als voedsel te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten in de tuin te kiezen.

  Ja, rozen hebben de potentie om geluidsdempend te zijn door hun bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect kan echter beperkt zijn in vergelijking met andere planten die specifiek zijn gefilterd voor geluidsdemping. Het is aan te raden om meerdere verschillende soorten planten in de tuin te plaatsen voor een optimaal geluidsdempend effect.

 • Snoei de plant in het voorjaar na de bloei door oude bloeistengels tot 5-8 cm boven de grond af te knippen. Verwijder ook zwakke en beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit om de luchtstroom te bevorderen. Gebruik scherp snoeigereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze klimroos heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik speciale potgrond voor rozen voor optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals rozen is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Mulch de bodem regelmatig om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind.

  Tuinrozen hebben in het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar het is toch raadzaam om de voet van de plant te bedekken met een laag compost of stro. Dit beschermt de wortels tegen vorst. Het is ook aan te raden om klimrozen tegen de muur te binden om ze te beschermen tegen harde wind.

  Klimrozen hebben regelmatig snoei nodig om gezond te blijven en de bloei te stimuleren. Verwijder dode, zieke en beschadigde takken in het late voorjaar of vroege zomer. Zorg ook voor voldoende voeding en water tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben behoefte aan regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en zomer om gezond te groeien en bloeien. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks bij te mesten met een speciale rozenmest in het vroege voorjaar om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Gebruik geen meststoffen met een te hoog stikstofgehalte om te veel bladgroei te voorkomen en de bloei te stimuleren.

  Het is aan te raden om Rosa (Climber Grp) 'Compassion' te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals rozen geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze klimplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en bladluizen. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door ze met water af te spoelen of met een biologisch bestrijdingsmiddel te behandelen. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, in te zetten voor de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Compassion' is een prachtige klimroos met grote, gevulde bloemen in een zachte abrikoos-roze kleur. Deze roos heeft een sterke geur en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. 'Compassion' groeit krachtig en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Het is een ware blikvanger in de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze klimroos gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.